Idyllisch kader voor een onvergetelijk feest

Private events

Op zoek naar een toplocatie voor een feest op de bijzonderste momenten van het leven: een bruisende babyborrel, een prinsessenhuwelijk in het Kasteel van Bouchout, een zoektocht doorheen de Plantentuin voor een cool lentefeest of een bijzondere verjaardag? Al aan het Verwonder-Je-Voetenpad gedacht? 

De groene oase van rust in de Plantentuin maakt het ook de ideale plek om afscheid te nemen van geliefden. Je kan de koffietafel afsluiten met een troostende wandeling in de natuur.

De Plantentuin is naast een uitzonderlijke plek ook een plek waar we hard werken om onze groene planeet te helpen beschermen. Met je komst draag je hier je steentje toe bij.

Tijdens het locatiebezoek, een gevoel van wauw, dit is de plek.
Isabelle en Erik, huwelijkspaar

Locaties in de kijker  

 • Kasteel van Bouchout : 

  In het Kasteel van Bouchout, gelegen in het hart van de Plantentuin, zijn er verschillende zalen met een capaciteit van 10 tot 140 personen, een dakterras en een binnenplein. Het Kasteel combineert grandeur met een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de 12de eeuw. Keizerin Charlotte van Mexico was wellicht de beroemdste bewoonster. 
 • De Balatkas 

  De elegante Balatkas in art nouveaustijl, de oudste serre van het land, kan je huren voor feesten tot 50 personen. De serre uit ons logo werd ontworpen door Alphonse Balat, architect van de koninklijke serres in Laken. De serre is beschikbaar van half juni tot half oktober.
 • De Vlaamse Hoeve 

  Deze 19de eeuwse kasteelboerderij gelegen vlakbij de ingang ‘Keizerin Charlotte’ en recent prachtig gerenoveerd, beschikt over een moderne polyvalente ruimte.  Een perfecte locatie voor feesten en koffietafels tot 80 personen.
 • Het Plantenpaleis 

  Het Plantenpaleis is een betoverende locatie voor een avondreceptie. ‘s Winters lekker warm binnen tussen de tropische planten, in de zomer buiten onder de luifel met zicht op de vijver en het Kasteel van Bouchout. 
 • Evenementenweides  

  Een ceremonie of feest voor meer dan 200 personen? Het is mogelijk om tenten te plaatsen op één van onze evenementenweides.  Een unieke locatie, midden in de natuur!
 • De Oranjerie 

  De Oranjerie, vroeger de overwinteringsplaats van talrijke exotische planten en nu het restaurant van de Plantentuin, is een stijlvolle locatie voor je avondevenement. De Oranjerie wordt uitgebaat door een externe cateraar. Klik hier voor info en reservaties.

Praktisch:


Laat je verwennen door één van onze zorgvuldig uitgekozen cateringpartners. Er is een aanbod voor elk budget.  

De Oranjerie, het restaurant van Plantentuin Meise, staat ook steeds garant voor heerlijke culinaire suggesties. 


Alle gasten hebben een hele dag vrij toegang tot de hele Plantentuin. Wat dacht je van een spannend avontuur met de kinderen op het Verwonder-Je-Voeten-Pad? Een rondleiding door één van onze ervaren gidsen geeft je feest ook een meerwaarde. Een aangename verrassing! 

Wij beschikken over een elektrisch treintje dat je gasten van de ingang naar de locatie brengt en weer terug.

Een locatie huren? Vul het aanvraagformulier in. Wij nemen snel contact op met jou.

Ons team biedt je een waaier van mogelijkheden en maakt er samen met jou je droomfeest van.