Tarieven en tickets

Let op! 

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 augustus kan je de Plantentuin enkel met een Wonderweekend Dagpas bezoeken. De normale Plantentuintarieven gelden niet. 

Op zondag 20 augustus vanaf 12 u is Plantentuin Meise weer toegankelijk voor alle bezoekers met een Plantentuinticket of Vriendenkaart.

Tarieven dagtickets

Reserveer nu je dagticket

Bezoekers met een museumpas, Brusselscard, lerarenkaart, een lidkaart van de Gezinsbond, of andere kortingen moeten steeds langs de kassa. Je ontvangt daar je toegangsticket.

 

tot 31.03.23

vanaf 01.04.23

Individueel bezoek (18+) € 10 € 12
Boek online met € 1 korting    
     
Senioren (65+), personen met een beperking € 9 € 11
Boek online met € 1 korting    
     
Begeleider WWF ranger, FED+, Pluspas, ICOM € 8 € 10
     
Studenten, leden Natuurpunt / Natagora, leden Cercle des Naturalistes de Belgique, seizoenkaarthouders Kasteeltuinen Arcen € 5 € 6
     
Kinderen 6-17 jaar € 4 € 5
Boek online met € 1 korting    
     
Iedereen verdient vakantie volwassene € 4  € 5
Iedereen verdient vakantie kind € 1 1,5
Reserveer hier je bezoek     
     
Kinderen tem 5 jaar,  begeleiders personen met een beperking gratis gratis
     
Vrienden van de Plantentuin, inwoners Meise met een Vriendenkaart, Museumpas, Lerarenkaart / Carte Prof, Brussels Card, perskaart, Riebedebiepas, Jaarkaart Arboretum Kalmthout, WWF ranger, Probio, studenten Erasmus hogeschool (enkel de richting Tuin - en Landschapsarchitectuur!) en abonnees Fence / Jardin&Loisirs gratis gratis

 

Andere formules

Heb je een hart voor planten en wil je onze werking steunen? Kom je regelmatig, dan is onze Vriendenkaart zeker iets voor jou! Word vriend van de Plantentuin, geniet een jaar lang van leuke voordelen in onze groene oase.  

Wil je in groep of met de school een bezoek brengen? Er gelden interessante tarieven voor groepen en scholen. 

Bezoek Plantentuin Meise met je museumpas

Bezoek een jaar lang Plantentuin Meise en meer dan 200 andere Belgische musea voor maar € 59. Met het grootste museumabonnement van het land bezoek je ons zo vaak als je wilt. 

Je krijgt toegang tot de Plantentuin door je museumpas te laten scannen aan de kassa (dit kan tot 16u). De kassier geeft je dan een ticket om te scannen aan de toegangspoortjes. We raden je aan om via de kassa van Ingang Keizerin Charlotte naar binnen te gaan, want de kassa van Ingang Meise-Dorp heeft beperkte openingsuren. Bekijk hier de openingsuren. 

Koop je museumpas online of aan de kassa van de Plantentuin. Verlengen van je museumpas kan enkel aan de kassa. De museumpas is een jaar geldig, startend vanaf je online registratie of je eerste museumbezoek. Zonder registratie of bezoek start deze termijn automatisch 2 maanden na aankoop.