Tarieven en tickets

Tarieven dagtickets

Reserveer nu je dagticket

Bezoekers met een museumpas, Brusselscard, lerarenkaart of andere kortingen moeten steeds langs de kassa. Je ontvangt daar je toegangsticket.

Volwassene (18+) / leden Gezinsbond* € 12
Boek online met € 1 korting  
   
Senioren (65+), personen met een beperking € 11
Boek online met € 1 korting  
   
Begeleider WWF ranger, FED+, Pluspas, ICOM € 10
   
Studenten, leden Natuurpunt / Natagora, leden Cercle des Naturalistes de Belgique, seizoenkaarthouders Kasteeltuinen Arcen € 6
   
Kinderen 6-17 jaar € 5
Boek online met € 1 korting  
   
Iedereen verdient vakantie volwassene € 5
Iedereen verdient vakantie kind 1,5
Reserveer hier je bezoek   
   
Kinderen - 6 jaar,  begeleiders personen met een beperking gratis
   
Vrienden van de Plantentuin, inwoners Meise met een Vriendenkaart, Museumpass, Lerarenkaart / Carte Prof, Brussels Card, perskaart, Riebedebiepas, 365 pas, Jaarkaart Arboretum Kalmthout, WWF ranger, Probio, VOB, abonnees Fence / Jardin&Loisirs, studenten Erasmus hogeschool (enkel de richting Tuin - en Landschapsarchitectuur!)  gratis

* Als lid van de Gezinsbond koop je online of aan de kassa je toegangsticket. Aan de kassa krijg je op vertoon van je lidkaart 2 euro spaarkorting. 

Andere formules

Heb je een hart voor planten en wil je onze werking steunen? Kom je regelmatig, dan is onze Vriendenkaart zeker iets voor jou! Word vriend van de Plantentuin, geniet een jaar lang van leuke voordelen in onze groene oase.  

Wil je in groep of met de school een bezoek brengen? Er gelden interessante tarieven voor groepen en scholen. 

Bezoek Plantentuin Meise met je museumpas

Bezoek een jaar lang Plantentuin Meise en meer dan 200 andere Belgische musea voor maar € 59. Met het grootste museumabonnement van het land bezoek je ons zo vaak als je wilt. 

Je krijgt toegang tot de Plantentuin door je museumpas te laten scannen aan de kassa (dit kan tot 16u). De kassier geeft je dan een ticket om te scannen aan de toegangspoortjes. We raden je aan om via de kassa van Ingang Keizerin Charlotte naar binnen te gaan, want de kassa van Ingang Meise-Dorp heeft beperkte openingsuren. Bekijk hier de openingsuren. 

Koop je museumpas online of aan de kassa van de Plantentuin. Verlengen van je museumpas kan enkel aan de kassa. De museumpas is een jaar geldig, startend vanaf je online registratie of je eerste museumbezoek. Zonder registratie of bezoek start deze termijn automatisch 2 maanden na aankoop.