Onze VIPS hebben het hele jaar een streepje voor

Word Vriend van de Plantentuin 

Heb je een hart voor de Plantentuin en kom je regelmatig van onze groene oase genieten? Dan is een Vriendenkaart echt iets voor jou. Je krijgt als Vriend een jaar lang toegang tot de Plantentuin. Zoveel te ontdekken in elk seizoen! Daarnaast heb je tal van exclusieve voordelen, zoals 1 uur vroeger toegang tot het domein!

Ook geweldig als cadeau!

Er zijn verschillende formules: verwen jezelf, elkaar of je gezin met een jaar lang plantentuinplezier! Voor grootouders is er de Kleinkinderkaart, een handige tienbeurtenkaart.  

Wij koesteren de ambassadeurs van onze Plantentuin! Jullie bijdrage helpt ons om het nog beter te doen bij ons onderzoek, collectiebeheer en bezoekersaanbod. Sluit je bij ons aan en laat onze vriendengroep groeien!

Tarieven

 

 

Vriendenkaart Individueel
geldig voor de aanvrager (= 1 persoon vanaf 18 jaar)

€ 45
   

Vriendenkaart Duo 
geldig voor de aanvrager (= 1 persoon vanaf 18 jaar)
+ 1 persoon (vanaf 18 jaar) extra die onder hetzelfde dak woont 

€ 85
   

Vriendenkaart Gezin 1 
geldig voor de aanvrager (= 1 ouder)
+ inwonende kinderen onder 18 jaar

€ 50
   

Vriendenkaart Gezin 2
geldig voor de aanvrager (= 1 ouder)
+ tweede ouder en inwonende kinderen onder 18 jaar

€90
   

Kleinkinderkaart 
tienbeurtenkaart, enkel voor grootouders met een Vriendenkaart 

€ 35

Koop nu je Vriendenkaart

 

Inwoners van Meise

Als inwoner van Meise heb je recht op een gratis Vriendenkaart. Ga langs bij de kassa en krijg meteen je Vriendenkaart mee! Breng voor elk gezinslid ouder dan 5 jaar een identiteitskaart mee. Als Meisenaar geniet je van alle voordelen van een gewone Vriendenkaart (zie 'Zoveel voordelen voor Vrienden'), behalve jaarlijks de drie gratis toegangstickets.  

Kleinkinderkaart 

Voor trotse grootouders met een Vriendenkaart hebben we een mooie formule uitgewerkt: een handige tienbeurtenkaart die een jaar lang geldig is. Zo kan je met één kleinkind tien keer komen of met tien kleinkinderen één keer :-). De Kleinkinderkaart is enkel te koop aan de kassa op vertoon van je vriendenkaart. De Kleinkinderkaart is niet geldig bij speciale evenementen.

Dagticket terugbetaald

Genoten van je dag? Nog niet uitgekeken op de Plantentuin? Als je op de dag van je bezoek meteen een Vriendenkaart koopt bij de kassa, krijg je de prijs van je dagticket in mindering gebracht. 

Zoveel voordelen voor vrienden

  • Onze vrienden hebben exclusieve toegang tot de openluchtcollecties van de Plantentuin tussen 9u en 10u. 
  • Je ontvangt jaarlijks drie gratis toegangstickets om vrienden of familie mee te nemen voor een bezoek aan de Plantentuin.
  • Je krijgt een uitnodiging voor vriendenactiviteiten.
  • Bij speciale evenementen zoals WinterFloridylle krijg je een mooie vriendenkorting. De Vriendenkaart geeft bij dit soort evenementen geen gratis toegang.
  • Je geniet 10% korting in de Tuinwinkel en bij deelname aan workshops die de Plantentuin organiseert.

Daar bovenop heb je ook voordelen bij partnertuinen:

  • Toegang tot het Arboretum Kalmthout (niet bij evenementen). 
  • Korting van 50% op een dagticket in Kasteeltuinen Arcen (niet bij evenementen).
  • korting van 30% op een dagticket van het Openluchtmuseum Bokrijk. Deze korting is enkel geldig tijdens het zomerseizoen van het Openluchtmuseum Bokrijk (30 maart 2024 t.e.m. 3 november 2024) en tijdens de evenementen tijdens het zomerseizoen (30 maart 2024 t.e.m. 3 november 2024). 
    De korting is niet geldig tijdens het winterevenement 2024 en de korting is niet geldig i.c.m. andere acties.