Openingsuren

Vandaag open 10:00 - 18:00 (laatste toegang 17:00)

Alleen op 25 december, 1 en 2 januari zijn we gesloten en uitzonderlijk bij stormweer of andere extreme omstandigheden. Dit kondigen we steeds aan op onze homepagina.

Openingsuren 

Openingsuren botanische tuin

November - februari: 10-17u (laatste toegang 16u)
Maart - oktober: 10-18u (laatste toegang 17u)

Bezoekers hebben toegang tot een uur voor sluiting van het domein. Voor een optimaal bezoek raden wij aan om tenminste een halve dag te voorzien.

Openingsuren kassa 

Ingang Keizerin Charlotte: november - februari dagelijks 10-16u / maart - oktober dagelijks 10-17u
Ingang Meise-Dorp: open op woensdag en vrijdag, in het weekend, tijdens de Vlaamse schoolvakanties en op feestdagen, november-februari 10-16u / maart-oktober 10-17u

Plantentuin Meise is het hele jaar open. Vermijd drukte en koop je ticket online! Je kan ook terecht bij de ticketautomaat aan de ingang. Wie al een ticket heeft, hoeft niet meer langs de kassa te gaan. Je scant zelf je ticket in bij de toegangspoortjes. 

Ter plaatse een ticket kopen kan tijdens de openingsuren van de kassa.  Bezoekers met een Museumpas, Brusselscard, lerarenkaart of  andere kortingen moeten steeds langs de kassa. Zij ontvangen daar hun toegangsticket.

Ben je Vriend van de Plantentuin ? Met je Vriendenkaart hoef je niet langs de kassa te gaan. Je hebt ook ruimere toegangsuren, via de zelfscan.