Inspirerend groen net buiten de hoofdstad

Congressen & meetings

Op zoek naar een locatie waar je je samen met je team echt los kan maken van de dagelijkse drukte, waar je je kan herbronnen en innoverende ideeën kan laten ontspruiten? 

Hartelijke ontvangst met een uitstekende service.
Bart Koninckx, To The Point Events

Plantentuin Meise biedt voor elke vergadering, seminarie of congres een geschikte sfeervolle locatie: in het Kasteel, de serres of elders in dit prachtige domein. Ooit al eens buiten vergaderd? Ook dat kan!

Jij en je genodigden genieten tijdens een welverdiende pauze van een onvergetelijke wandeling in onze prachtige tuin of van een informele drink in het tropische Plantenpaleis.

Een enthousiaste en interactieve rondleiding, een ideale formule voor een geslaagde personeelsactiviteit.
Marjan Pittevils, Ferm Huishoudhulp

Kies je voor de Plantentuin dan kies je voor duurzaamheid. Wij dragen zorg voor jou én voor onze planeet.

Praktisch

Laat je verwennen door één van onze zorgvuldig uitgekozen cateringpartners. Er is een aanbod voor elk budget.    

De Oranjerie, het restaurant van Plantentuin Meise, staat ook steeds garant voor heerlijke culinaire suggesties

Alle deelnemers hebben een hele dag vrij toegang tot de hele Plantentuin. We stellen je graag enkele extra's voor om je event een mooie meerwaarde te geven:

 • Een rondleiding door één van onze ervaren gidsen. Een aangename verrassing!
 • Een kookworkshop op maat in onze Tuinkeuken in de Culinaire Tuin.
 • Een elektrisch treintje om je gasten van de ingang naar de locatie te brengen en weer terug
 • NIEUW!!! More than just a dinner ..... Story in a box is een ...’out of the box’ ... totaal beleving zoals je nog nooit hebt ervaren. Het is een totaal nieuwe combinatie van theater en eten in een originele en compacte setting op tafel.

Story in an box

`                 

Locaties in de kijker

 • Kasteel van Bouchout 

  In het Kasteel van Bouchout, gelegen in het hart van de Plantentuin, zijn er verschillende zalen met een capaciteit van 10 tot 140 personen. Je beleeft in elke zaal een stukje Plantentuingeschiedenis. Het sfeervolle Kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot in de 12de eeuw. Keizerin Charlotte van Mexico was wellicht de beroemdste bewoonster.  
 • De Vlaamse Hoeve 

  Deze 19de eeuwse kasteelboerderij gelegen vlakbij de ingang ‘Keizerin Charlotte’ en recent prachtig gerenoveerd, beschikt over een moderne polyvalente ruimte. Ideaal voor vergaderingen en bedrijfsevents tot 80 personen. 
 • Het HOUTlab  

  Voor kleine vergaderingen, workshops en teambuildings tot 20 personen kan je terecht in de vergaderzaal van het HOUTlab. Je deelnemers kunnen er op een hedendaagse en interactieve wijze kennis maken met alle aspecten van hout. De Culinaire Tuin, met zijn buitenkeuken, is vlakbij.
 • Het Plantenpaleis  

  Het Plantenpaleis is een betoverende locatie voor een avondreceptie. ‘s Winters lekker warm binnen tussen de tropische planten, in de zomer buiten onder de luifel met zicht op de vijver en het Kasteel van Bouchout. 
 • Evenementenweides 

  Een meeting of personeelsfeest voor meer dan 200 personen? Het is mogelijk om tenten te plaatsen op één van onze evenementenweides op de mooiste plekjes van het domein.
 • De Oranjerie 

  De Oranjerie, vroeger de overwinteringsplaats van talrijke exotische planten en nu het restaurant van de Plantentuin, is een stijlvolle locatie voor je avondevenement. De Oranjerie wordt uitgebaat door een externe cateraar. Klik hier voor info en reservaties.

 

Een locatie huren? Vul het aanvraagformulier in. Wij nemen snel contact op met jou.

Wil je het groen en duurzaam karakter van je bedrijf extra in de verf zetten? Ons team biedt je een waaier van mogelijkheden en maakt er samen met jou een topdag van.