Plantentuin Meise
Nieuwelaan 38
1860 Meise – België

T +32 2 260 09 20
info@plantentuinmeise.be
www.plantentuinmeise.be
Persbericht


Plantentuin Meise roept op om je mooiste herinnering

aan de Plantentuin te delen

Meise, 01/06/22 - Dit jaar bestaat de Plantentuin 225 jaar. Dat vieren we met onder andere de expo Schatten op glas, waarbij een collectie glasplaten het verleden van onze tuin in Brussel belicht. In het najaar opent een unieke Eilandtuin. 


Maar de Plantentuin draait ook rond de verhalen van mensen, toen en nu. Daarom lanceren we een oproep waarbij we het grote publiek vragen om hun mooiste herinnering aan de Plantentuin te delen. 
 

Zo is er het prachtige verhaal van Lieve. Zij is het meisje dat te zien is op deze foto van de opening van het domein in Meise in 1958. Ze mocht toen het kussen met de schaar vasthouden die gebruikt werd om het lintje door te knippen. Extra bijzonder is dat Lieve’s vader, Laurent Luypaert, maar liefst 40 jaar in onze Plantentuin heeft gewerkt! 

 

De herinnering van Lieve en de mooiste foto’s en verhalen bundelt Plantentuin Meise in een digitaal verjaardagsalbum, dat zowel via onze website als in de ingang van het Plantenpaleis te zien zal zijn. Iedereen kan een foto met bijhorend verhaal bezorgen via mail aan 225@plantentuinmeise.be of de foto meteen zelf delen op Instagram met de hashtag #225jaarplantentuin.

 

Was jij dus een van de baby’s op onze reuzenwaterlelies en is die foto nog steeds bijzonder voor je? Kreeg je hier een huwelijksaanzoek of deelde je een bijzonder moment met iemand speciaal? We horen graag jullie verhalen! 

Contactpersoon: pers@plantentuinmeise.be