Deel jouw mooiste verhaal uit de Plantentuin

wo 1 jun

De Plantentuin bestaat dit jaar 225 jaar. En dat rijke verleden mag best gevierd worden. Dat doen we onder meer in de expo Schatten op glas in het Kasteel, waarbij we een unieke collectie historische beelden uit ons archief haalden. 

Maar de Plantentuin is meer dan dat. Jouw liefde voor de Plantentuin maakte ons mee tot wat we nu zijn. Een botanische tuin van wereldformaat! Daarom zijn we op zoek naar jouw verhalen en jouw mooiste herinnering aan de Plantentuin. Kuste je hier voor de eerste keer je lief? Nam je afscheid van iemand dierbaar? Was jij een van de baby’s op onze reuzenwaterlelies en is die foto voor jou nog steeds bijzonder?

We bundelen de mooiste foto’s en verhalen in ons digitale verjaardagsalbum. Bezorg ons jouw meest bijzondere foto (samen met je naam en het jaar waarin de foto genomen werd) via 225@plantentuinmeise.be of post ‘m op Instagram met #225jaarplantentuin. We horen graag jullie verhalen!


Het meisje dat je op de foto ziet is Lieve. Het is 1958 en de Plantentuin wordt zo dadelijk officieel geopend. Zij houdt het kussen vast met de schaar waarmee het lint zal worden doorgeknipt. Extra bijzonder: Lieve’s vader, Laurent Luypaert, werkte maar liefst 40 jaar in onze Plantentuin! 

 

 

225 jaar Plantentuin Meise - MyAlbum