Gloednieuwe koffiebar KAWA opent de deuren

di 1 mrt.

Op 1 maart opende onze nieuwe koffiebar KAWA de deuren! De voorbije weken en maanden werd er hard gewerkt om de voormalige Tuinwinkel op het Pachthof om te toveren in een sfeervolle bar waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke koffie en zoete lekkernijen.

Plantentuin Meise is thuis in koffie. Al decennialang voeren we onderzoek naar koffieplanten - zo ontdekte in 2021 een van onze onderzoekers nog een nieuwe soort koffieplant. Omdat meer dan 60% van de wilde koffiesoorten met uitsterven bedreigd is, zet Plantentuin Meise zich volop in voor het behoud van plantensoorten in de wereld. Met KAWA grijpen we terug naar de wortels van koffie: de oorspronkelijke naam uit het Turks en Arabisch voor koffie verwijst tegelijk naar de herkomststreek ervan in Ethiopië.

Kom langs voor een koffiemoment of neem een pauze tijdens je bezoek aan de Plantentuin. In KAWA vind je de heerlijke koffie van branderij OR, net als zoete tussendoortjes. En een fijne bibliotheek met plantenboeken. Wist je dat we ook ingrediënten uit onze Culinaire Tuin halen?

Je vindt KAWA op het Pachthof, in de voormalige Tuinwinkel.