‘Bird Calls’ van Louise Lawler in de Plantentuin

vr 19 nov.

Met het iconische werk van Amerikaans kunstenares Louise Lawler brengen we hedendaagse kunst naar de Plantentuin. Nog tot 14 januari is ‘Bird Calls’ te horen vanuit de Ginkgo biloba vlak bij Ingang Meise-Dorp. Het is de eerste van een reeks samenwerkingen met CC Strombeek.

Bird Calls (1972-81) van Louise Lawler was eerder al te zien in het MOMA in New York, op DOCUMENTA in Kassel en in het Middelheimmuseum. In een reeks door de kunstenares ingezongen vogelgeluiden klinken de namen van mannelijke kunstenaars die in de grote Westerse museumcollecties de canon uitmaken, zoals Vito Acconci, Andy Warhol en Ed Ruscha. Elke naam wordt een uniek geluid dat inspeelt op het fonetische karakter of op de lettergrepen van de naam. Sommige namen worden vaak herhaald en sommigen zijn moeilijk te verstaan. 

Binnen een artistieke praktijk stelt het vragen over kunst en de institutionele, economische en ideologische kaders die haar bestaanswijze en weergave ondersteunen. Het werk is nog tot 14 januari te zien en te horen aan de Ginkgo biloba dicht bij Ingang Meise-Dorp. 

Dit project kwam tot stand in samenwerking met CC Strombeek