Een kleurrijke aanwinst: 450 nieuwe hortensia’s voor Plantentuin Meise

ma 16 nov.

Sinds 1999 is de door de Belgische Hydrangeavereniging (Hydrangeum) beheerde kijktuin gevestigd in Destelbergen (Oost-Vlaanderen). Op een beperkte oppervlakte van 1000 m2 worden meer dan 200 verschillende hortensia's tentoongesteld, waaronder variëteiten en cultivars van Hydrangea aspera, H. heteromalla, H. paniculata en H. quercifolia. Naast deze kijktuin heeft de Hydrangeavereniging ook een grote collectie aan potplanten.

Om de werklast van de beheerder, Georges Piens, te verminderen, zocht Hydrangeum een nieuw onderkomen voor de potplanten. Plantentuin Meise nam dit deel van de collectie maar al te graag over. In het voorjaar werden in totaal 459 planten van 130 verschillende cultivars naar de Plantentuin overgebracht. Dit zijn voornamelijk cultivars van H. macrophylla, maar ook H. arborescens, H. aspera, H. heteromalla, H. paniculata en H. quercifolia zijn goed vertegenwoordigd. Om deze planten goed te kunnen presenteren is de Plantentuin zijn Hydrangea-collectie aan het uitbreiden met nieuwe plantvakken.

We zijn erg enthousiast over deze aanwinst en hopen in 2021 onze uitgebreide collectie te kunnen tonen. Eén ding weten we zeker: het wordt kleurrijk!

Voor meer informatie over de kijktuin te Destelbergen, bezoek www.hydrangeum.com