Samen voor Biodiversiteit

di 19 mei

In 40 jaar tijd hebben we 60% van de wilde dierenpopulaties in de wereld verloren, slachtoffers van habitatvernietiging, verstedelijking, overexploitatie van hulpbronnen, landbouw op grote schaal en overconsumptie. De plantenwereld is er even erg aan toe... en dit proces versnelt. In 2050, als we niets veranderen, zal slechts 10% van de aarde zonder menselijke activiteit zijn. Een veel te klein toevluchtsoord om de biodiversiteit te beschermen!  

De urgentie van de situatie heeft geleid tot de oprichting van de "#TogetherForBiodiversity" beweging die 38 organisaties uit het hele land samenbrengt, waaronder Plantentuin Meise. Door actie te ondernemen ten gunste van de biodiversiteit kunnen we onze gewoonten veranderen en duurzame productie- en consumptiepatronen stimuleren. Maar we moeten samen handelen en wel nu!

De beweging heeft onder meer http://samenvoorbiodiversiteit.be opgericht, een platform met eenvoudige, individuele of participatieve acties die het verschil maken. Of je nu een kind bent, een ouder, een bedrijfsmedewerker, een leraar, een schepen in je gemeente, een boer of een lid van een vereniging... je zal zeker een actie vinden die op jouw lijf geschreven is! 

Info : http://samenvoorbiodiversiteit.be