Nieuw Boek - Stadsflora van de Lage Landen

wo 27 mei

Plantentuin Meise stelt de gloednieuwe ‘Stadsflora van de Lage Landen’ voor. Dit naslagwerk zet 800 typische stadsplanten in de schijnwerpers met authentieke foto’s uit Vlaamse en Nederlandse steden. Het zijn de smaakmakers van de stadsflora. Dit zijn soorten met een eigen verhaal en een fascinerende historie; sommige zijn zelfs botanisch erfgoed. Dit boek geeft een andere kijk op de natuurlijke, stedelijke plantengroei. De flora is een metgezel en bondgenoot en gerealiseerd door de samenwerking met Plantentuin Meise. 

Een kennismaking met onbekende soorten  

Onze steden zijn het domein van stadsplanten die er spontaan opkomen en hun eigen gang gaan. Dat brengt een onverwachte biodiversiteit. Driekwart van onze inheemse flora huist in onze steden. Omdat steden het groen nodig hebben om leefbaar en toekomstbestendig te zijn, neemt de interesse voor stadsflora steeds meer toe.
 
Dit boek is daarnaast een kennismaking met onbekende soorten zoals atlasreigersbek, hoge anemoon, vlakbekje en koraalhelmkruid. Speciaal voor dit boek zijn deze Nederlandse namen vastgesteld. Stadsflora geeft toegang tot 24 Vlaamse en Nederlandse steden, toont hun verscheidenheid en het onverwachte, met wandelingen en kijktips. De boodschap: ga eropuit en beleef onze dichtstbijzijnde natuur.

De nieuwe groene basisgids over de stad als natuurgebied, een nieuwe kijk op stadsflora!
Meer dan 800 wilde stadsplanten met 80 recent ontdekte soorten.
Met stadswandelingen en kijktips in 14 Nederlandse en 10 Vlaamse steden.

Prijs: € 27,5,-
Te koop via de webshop en de Tuinwinkel van Plantentuin Meise
Aantal pagina's: 448
Uitvoering: paperback
ISBN 978 90 5956 973 7