Plantentuin Meise op zoek naar "mensen met veel tijd" *

do 26 mrt.

Plantentuin Meise is bezig met het inscannen van zo'n vier miljoen gedroogde planten van haar gigantische en waardevolle erfgoedcollectie. Maar voor het digitaliseren van de collectie vraagt de Plantentuin nog hulp van het publiek.
 

Door de coronamaatregelen proberen ook de wetenschappers van Plantentuin Meise zoveel mogelijk van thuis uit te werken. Velen van hen raadplegen voor hun onderzoek dagelijks het herbarium, een collectie van ongeveer 4 miljoen gedroogde planten. Plantentuin Meise is bezig met het inscannen van deze gigantische en waardevolle erfgoedcollectie. Maar voor het digitaliseren van deze info vragen ze nu de hulp van vrijwilligers. 


Wat doen?

"We vragen aan ons publiek om in te loggen op de website DoeDat", vertelt Ann Bogaerts van Plantentuin Meise. "Daar zullen ze dan een beeld van een gedroogde plant zien met daarbij een etiket met verschillende gegevens, zoals waar de plant gevonden is en wie de plant heeft gevonden. En die gegevens moeten overgenomen worden op het platform. En daarvoor roepen we dus de hulp van het publiek in. Wie meer dan 2.500 etiketten heeft ingevoerd, krijgt een jaarkaart van Plantentuin Meise cadeau." 

Hoe werkt het?

https://www.youtube.com/watch?v=jOdzSakclqw&t=32s

Bron: Lieselot Terryn, https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/26/plantentuin-van-meise-is-op-zoek-naar-mensen-met-wat-tijd/