Lessen in het wild

Ons aanbod voor het secundair onderwijs

COVID-19 aangepast programma: de Plantentuin komt naar je school! 
Daguitstappen zijn vanaf 15 maart opnieuw toegelaten.  Gezien je hiervoor het openbaar vervoer NIET mag gebruiken, zal het voor jou wellicht moeilijk zijn om met de klas in de Plantentuin te geraken. Daarom bieden we je de mogelijkheid aan om een workshop te organiseren op je school, begeleid door een educatief medewerker van de Plantentuin.  Onder de rubriek Workshops vind je welke programma's we onder deze formule aanbieden. Heb je zelf een specifieke wens of geweldig idee? Neem contact op met jutta.kleber@plantentuinmeise.be

Een goed voorbereid bezoek is een succesvol bezoek!


● Met zijn 92 hectare is de Plantentuin bijzonder groot. Het is onmogelijk om de hele Plantentuin in één keer te bezoeken. Plan daarom je bezoek grondig. Denk goed na over wat je wil doen en wat je wil dat je leerlingen van de uitstap onthouden. We raden je aan om je bezoek te plannen rond één bepaald thema. Hou er ook rekening mee dat je soms ver moet stappen.


● Wil je een workshop of rondleiding volgen? Besef dat een workshop 2 tot 3 uur duurt en een rondleiding 1,5 à 2 uur, en dat ook aankomen, toiletbezoek en dergelijke tijd in beslag nemen. Trek liefst een hele dag uit voor je bezoek, en minstens 2,5 uur uit. Voor en na kan je de Plantentuin dan nog vrij bezoeken met de leerlingen.


● Zorg dat je op tijd bent in de Plantentuin. Hou rekening met eventuele files of vertragingen.


● Picknicken kan op de picknickplaats bij de Tuinwinkel. Daar kunnen de leerlingen ook drankjes kopen (geen verplichting!). Wil je graag een overdekte picknickplaats? Bespreek dat dan bij de reservatie van je bezoek.


● Zijn er leerlingen met een fysieke beperking? Laat het ons vooraf weten, dan passen wij ons zo goed mogelijk aan 

Elk bezoek, vrij of met begeleiding door gidsen van de Plantentuin, moet je reserveren. Alleen op die manier kunnen wij, vooral in de drukke maanden mei, september en oktober, een overrompeling voorkomen.

Klik hier om te reserveren.

Natuurlijk horen wij achteraf ook graag wat jij en je leerlingen ervan vonden. Je feedback helpt ons om ons aanbod te verbeteren.