Groepsrondleidingen

Volg de gids!

Wil je net iets meer halen uit je bezoek aan de Plantentuin? Dan raden we je één van onze rondleidingen met gids aan. Tijdens een wandeling van anderhalf uur kom je zo heel wat te weten over de planten die je ziet, hoe we ze gebruiken, de geschiedenis van onze tuin en zo veel meer. Er is zeker een rondleiding die past bij de interesses van je groep. 

We bieden onze rondleidingen aan in het Nederlands, Frans, Engels, Duits, Portugees, Italiaans en Spaans, per groep van 15-25 personen.  

Honger gekregen van het wandelen? Je kan ook een maaltijd reserveren voor je groep in ons restaurant

Je keuze gemaakt uit het aanbod hieronder en klaar om te reserveren? Reservatie-info en tarieven vind je hier.

Het mooiste van elk seizoen

Seizoensrondleiding

De natuur is constant in verandering. De Plantentuin bloeit in elk seizoen. Vroeg in de lente zijn er de magnolia’s, gevolgd door een explosie van bloeiende rododendrons. In juni geurt de rozentuin volop. In de herfst stelen vruchten en herfstbladeren de show. Zelfs in de winter is er kleur. Wij bundelden alle hoogtepunten telkens in een mooie rondleiding. Ideaal als eerste kennismaking met de Plantentuin. 

Slecht weer? Geen nood, dan past de gids de wandeling aan. Het Plantenpaleis, het HOUTlab of het Kasteel, ze verwelkomen je graag onder hun dak. 

De wereld rond in anderhalf uur

Rondleiding Wereldtuin

Het hoogtepunt van deze rondleiding is het Plantenpaleis. Je gaat op wereldreis doorheen alle kassen, van woestijn tot tropisch regenwoud. Onze gepassioneerde gidsen tonen je hoe planten overal in de wereld, zelfs aan de meest extreme omstandigheden aangepast zijn. 

Dit is de perfecte rondleiding voor die periodes dat het weer wat minder is. Het grootste deel loop je door het mooie serrecomplex. 

Wat zouden we doen zonder planten?

Rondleiding ‘Mensen en planten’

Mensen kunnen niet zonder planten. We voeden, kleden, genezen, creëren en bouwen ermee. Deze rondleiding is niet te missen door hobbytuiniers, doe-het-zelvers, amateur-koks en iedereen met een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Onze gids leidt je langs geuren en kleuren, door de Culinaire Tuin en het HOUTlab en we eindigen met de schoonheid die bloemen ons schenken. Ontdek de wonderlijke wereld van planten op een andere manier!  

Waarom de paadjes soms recht en dan weer krom zijn

Rondleiding ‘Historische tuinen’ 

De Plantentuin heeft een rijke geschiedenis, die zich voor jou ontrafelt tijdens deze rondleiding.  Onze gids leidt je doorheen de diverse stijlen van de Europese tuinkunst. Van een middeleeuws geïnspireerde tuin, over een formele tuin met strakke lijnen tot een romantische tuin met golvende paden, omgeven door een 19e eeuws Engels parklandschap. 

Je ziet de sporen van vroeger die hier zijn achtergebleven. Je ontdekt de rijke geschiedenis van het domein en zijn bewoners, én de toekomst.

.

De Plantentuin anders

Rondleiding voor blinden en slechtzienden

Een rondleiding speciaal voor personen met een visuele beperking, in kleine groep. De wandeling start in het Plantenpaleis. Je voelt aan den lijve de verschillende klimaten in de serres. Je betast een palmboom en een vleesetende bekerplant, je ruikt de specerijen en geurpelargoniums. En je verkent het 3D-model van het Plantenpaleis en reliëfkaarten van de klimaatzones op aarde. 

Reservatie-info en tarieven vind je hier.