Educatieve bachelors

Plantentuin Meise heeft een ruim educatief aanbod voor leerlingen van het lager en secundair onderwijs.  Studenten uit de lerarenopleiding basisonderwijs of secundair onderwijs (biologie, natuurwetenschappen, aardrijkskunde en aanverwante vakken) kunnen tijdens hun bezoek kennis maken met ons educatief aanbod.

Combineer een gegidste rondleiding of vrij bezoek aan studententarief met één van de volgende elementen:

1.  Algemene kennismaking met workshops voor het basisonderwijs (ca. 40’)
Na een korte inleiding over de Plantentuin als publieks- en onderzoeksinstelling, wordt het volledige educatieve aanbod voor basisonderwijs in een presentatie voorgesteld (theoretisch).

2.  Algemene kennismaking met workshops voor het secundair onderwijs (ca. 40’)
Na een korte inleiding over de Plantentuin als publieks- en onderzoeksinstelling, wordt het volledige educatieve aanbod voor het secundair onderwijs met behulp van een presentatie voorgesteld.

3.  Hands-on kennismaking met 2 workshops naar keuze voor het basisonderwijs
(ca. 2 uur, max. 20 studenten per sessie)
We starten met een korte inleiding over de Plantentuin als publieks- en onderzoeksinstelling. Vervolgens doorlopen de studenten op interactieve manier een verkorte vorm van 2 workshops naar keuze. Ze voeren een deel van de opdrachten en spelletjes uit. Er is ook ruimte voor discussie rond didactische aspecten van de workshops. Kies hier je workshops.

4.  Hands-on kennismaking met 2 workshops secundair onderwijs naar keuze
(ca. 2 uur, max. 20 studenten per sessie)
We starten met een korte inleiding over de Plantentuin als publieks- en onderzoeksinstelling. Vervolgens doorlopen de studenten op interactieve manier een verkorte vorm van 2 workshops naar keuze. Ze voeren een deel van de opdrachten uit. Er is ook ruimte voor discussie rond didactische aspecten van de workshops.
Kies hier je workshops. 

5.  Hands-on kennismaking met het STEM-project: ‘Geef planten een STEM’
(ca. 2 uur, max. 20 studenten)
Hoe kan je met STEM, onderzoekend leren en planten aan de slag? Plantentuin Meise werkte hiervoor een educatief aanbod uit. Sommige pakketten kan je als leerkracht zelf in de klas begeleiden, andere kan je ervaren tijdens een bezoek aan de Plantentuin, met of zonder begeleiding van een gids of animator. We stellen de pakketten voor en laten de studenten een aantal opdrachten hieruit uitvoeren.