Leren én veel plezier beleven?

Ons aanbod voor het basisonderwijs

Combineer een educatieve workshop of gegidste rondleiding met enkele uurtjes ravotten, een tocht op het vlot of een bezoek aan het kasteel. Succes verzekerd!


Werk zelf een activiteit uit of laat je begeleiden door onze ervaren gidsen en animatoren. Zij passen zich graag aan het niveau en de interesses van je leerlingen aan.
 

Een goed voorbereid bezoek is een succesvol bezoek!


● Met zijn 92 hectare is de Plantentuin bijzonder groot. Het is onmogelijk om de hele Plantentuin in één keer te bezoeken. Plan daarom je bezoek grondig. Denk goed na over wat je wil doen en wat je wil dat je leerlingen van de uitstap onthouden. We raden je aan om je bezoek te plannen rond één bepaald thema. Hou er ook rekening mee dat je soms ver moet stappen.


● Wil je een workshop of rondleiding volgen? Besef dat een workshop 2 tot 3 uur duurt en een rondleiding 1,5 à 2 uur, en dat ook aankomen, toiletbezoek en dergelijke tijd in beslag nemen. Trek liefst een hele dag uit voor je bezoek, en minstens 2,5 uur. In dat geval kan je de Plantentuin voor of na de activiteit nog vrij bezoeken met de leerlingen.


● Zorg dat je op tijd bent in de Plantentuin. Hou rekening met eventuele files of vertragingen.


● Picknicken kan op de picknickplaats bij de Tuinwinkel. Daar kunnen de leerlingen ook drankjes kopen (geen verplichting!). Wil je graag een overdekte picknickplaats? Bespreek dat dan bij de reservatie van je bezoek.


● Zijn er leerlingen met een fysieke beperking? Laat het ons vooraf weten, dan passen wij ons zo goed mogelijk aan.


Elk bezoek, vrij of met begeleiding door gidsen van de Plantentuin, moet je reserveren . Alleen op die manier kunnen wij, vooral in de drukke maanden mei, september en oktober, overrompeling voorkomen. 

Klik hier om te reserveren.

Natuurlijk horen wij achteraf ook graag wat jij en je leerlingen ervan vonden. Je feedback helpt ons om ons aanbod te verbeteren.