Koning Amaryllo speurtocht

Elk seizoen op speurtocht in Botanië

Ga mee op een leuke speurtocht met Koning Amaryllo. Hij laat je alle geheimen van Botanie zien. Voor kinderen van 4-12 jaar.

Neem je folder bij de ingang. De Koning Amaryllo speurtocht volgt onze seizoenswandeling. Leuk om samen te doen!  De speurtocht is inbegrepen in de prijs van het toegangsticket.

Lentekriebels

De lente is het seizoen van de kleuren. In de winter is alles grijs, donkergroen, bruin en zwart. En als het sneeuwt is het wit. Maar in de lente barst het buiten van de kleuren.

Het begint al in februari, als de hazelaarkatjes hun gele stuifmeel laten zien, of de kleine sneeuwklokjes bloeien. Maar eens de lente echt begint, in april en mei, dan laat Botanië haar mooiste kleuren zien! Koning Amaryllo neemt je mee op pad!

Zomerkriebels

De zomer is de tijd van geurende bloemen en droog gras. Koning Amaryllo heeft het druk. Gelukkig zijn de dagen lang. De planten bloeien onvermoeibaar en maken zaden. Er is nu zoveel te zien! Ga je mee op zomeravontuur?

Wervelende herfst

De planten in Botanië maken zich stilaan klaar voor een lange koude winter! Ze genieten nog even van de laatste herfstzon en toveren hun blaadjes om in de mooiste kleuren. In de tuin vind je heel wat vruchten, zaden en paddenstoelen. Koning Amaryllo vertelt je er alles over!

Wonderlijke winteravonturen

Het is winter, de aarde ligt er donker en koud bij. Waar zijn de planten gebleven die de zomer opvrolijken? Diep onder de grond wachten ze, weggekropen in hun wortels en bollen. De bomen staan te peinzen. Hun takken kaal en stijf in de lucht. Zaden wachten af, het kleinste teken van de lente laat ze kiemen. Maar er is nog genoeg te ontdekken. Koning Amaryllo neemt je zelfs mee naar de tropen!