Seizoenswandeling

Het mooiste van het seizoen

Seizoenswandeling in de Plantentuin

De natuur is constant in verandering. In elk seizoen schittert de Plantentuin met andere hoogtepunten.  Wij bundelden ze voor jou telkens in een mooie wandeling.  Ideaal als eerste kennismaking met de Plantentuin. Neem je folder bij de ingang.  

Koning Amaryllo speurtocht voor kinderen

Ga mee op een leuke speurtocht met Koning Amaryllo. Kinderen van 4-12 jaar ontdekken via een boekje met opdrachten de geheimen van elk seizoen. Veel wandelplezier!

Reserveer meteen je dagticket voor Plantentuin Meise

Winter

We tonen je hoe verrassend veel kleur je vindt in de winter, hoe lekker de winterbloeiers geuren. Een wandeling van 2,5 km in het Plantenpaleis en buiten. Stevige schoenen vereist. Ideaal om een frisse neus te halen!

Prille lente

Een tapijt van bosanemonen en sleutelbloemen luidt het begin van de lente in. De magnolia’s trekken alle aandacht naar zich toe.  Oogstrelende kleuren om de winter snel te vergeten, in een wandeling van 2,5 km, deels over graspaden.

Lente

Een explosie van kleur in het Rododendronbos en in de Rozentuin.  Je ontdekt een stukje ‘Wild Meise’. De lente op zijn best, met af en toe al een knipoog naar de zomer.  Het weer laat al een langere wandeling toe: zo’n 3 km. Hier en daar loop je over het gras, dus trek stevige schoenen aan!

Zomer

De zomer is de tijd om te genieten. Tropische terrasplanten, een zalig terrasje doen.  In de culinaire tuin groeit alles weelderig. Ga op avontuur met de kinderen op het Verwonder-Je-Voeten-Pad.  Een wandeling van 2,5 km.

Herfst

Oogsttijd in de culinaire tuin, kleurrijke bladeren en paddenstoelen overal in de Plantentuin. Het moment om een kijkje te nemen  in het HOUTlab. Een stevige wandeling van 3 km, en op het einde kastanjes rapen!