Nieuw: Mmmmm..… Plantentuinpralines!

vr 24 mei

Plantentuin Meise biedt nu in samenwerking met Elle Chocolates een reeks unieke chocolaatjes aan met vier smaken, geïnspireerd op het wetenschappelijk onderzoek en de collecties: Musa, Coffea, Citrus en Rosa. Met elke aankoop steun je de missie en werking van de Plantentuin.


Musa: Banaan bedekt met karamel met een vleugje kaneel

Plantentuin Meise beheert een collectie wilde bananenzaden om de genetische diversiteit te behouden en ondersteunt onderzoek naar soorten die nog niet wetenschappelijk beschreven zijn.


Coffea: Koffie en speculaas, een typisch Belgische combinatie

Het behoud van wilde koffiesoorten is cruciaal in het licht van de klimaatverandering en ziektes. De Plantentuin werkt samen met internationale partners om deze soorten in kaart te brengen en te beschermen.


Citrus: Mengsel van mandarijn, kalamansi en limoen

De Plantentuin heeft een rijke traditie in het kweken van citrusvruchten als oranjerieplant (sinaasappel, citroen, enz.). In de collectie zitten exemplaren van meer dan honderd jaar oud, met veel geduld en vakmanschap onderhouden door de tuiniers. 


Rosa: marshmallows van rozen op een crisp van rozenbottel

Plantentuin Meise herbergt een enorme collectie wilde en gecultiveerde rozen. De Rozentuin en het historische rozenherbarium van François Crépin zijn waardevolle bronnen voor specialisten van over de hele wereld.


Over onze leverancier : 

Elle Chocolates is een jonge onderneming met een passie voor smaak en kwaliteit. Ze werken met duurzame Belgische chocolade.

 

> Meer info