Bosbaden

Proef met al je zintuigen
zo 8 sep en zo 20 okt
8 sep
en
20 okt

Al gehoord van Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden?

In plaats van snel even een blokje rond of de hond uitlaten met je telefoon in de hand en gedachten in de cloud, dompelen we ons volledig onder in de atmosfeer van het bos. Je zet al je zintuigen in om de kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Alleen door het te doen, weet je wat het inhoudt en hoe je het zelf kan toepassen. Benieuwd? Schrijf je snel in voor deze unieke ervaring.

Schenk jezelf (of iemand anders) een een cadeau en proef met al je zintuigen van een bosbad in Plantentuin Meise. Onder leiding van de eerste gecertificeerde nature and forest therapy guide in België, Ann Tilmann dompel je je onder in de prachtige natuur van de Plantentuin. Betoverd door de eenvoud en het moment ervaar je de helende werking van de natuur. Wetenschappelijk onderzoek uit Japan en Zuid-Korea liegt er niet om: enkele uren met volle aandacht in het in het bos toeven geeft niet alleen aangename gevoelens van rust en veiligheid, het verlaagt de bloeddruk, hartslag en spanning in het lichaam.

!!! Aangezien we tijdens het bosbad echt het bos induiken, is het aangewezen om een lange broek, sokken en sportief schoeisel aan te trekken. Dit beschermt je tegen teken en ander ongedierte.

Bosbaden: praktisch

Uur

Op zondagochtend van 10.00 u. tot 13  u.

Data

  • Zondag 21 april
  • Zondag 16 juni
  • Zondag 8 september
  • Zondag 20 oktober

Prijs:

  • € 38 
  • Houders van een Vriendenkaart betalen €34
  • Andere kortingskaarten gelden niet voor dit evenement!

Andere info

  • Afspraak aan de Ingang 'Keizerin Charlotte', Nieuwelaan 38, 1860 Meise om 9.45 u.
  • Maximum aantal deelnemers per dag = 20 personen (minimum aantal deelnemers : 8 personen)
  • !! Inschrijven is mogelijk tot en met twee dagen voor de datum (dwz elke keer tot 18.30 u tot twee dagen ervoor). Daarna is het om organisatorische redenen niet meer mogelijk om in te schrijven.

Over de gids

Ann Tilman is gediplomeerd nature and forest therapy guide bij ANFT. Als romanist is zij gepassioneerd door Italië, land art en snaarinstrumenten. Gedurende 20 jaar heeft ze HR ervaring opgebouwd in de consultancy en culturele sector. Sinds 2018 wijdt ze zich volledig aan het stimuleren van betekenisvolle ervaringen, zowel in binnen- als buitenland. Ze vertaalt ook opera- en theaterteksten uit het Italiaans en het Frans. Voluit leven betekent voor haar radicaal kiezen.