KAWA

Koffiebar in de Plantentuin

In KAWA ontdek én proef je heerlijke koffie van over de hele wereld. Geniet tijdens je bezoek van een bijzonder kopje koffie met een zoete lekkernij. Heel wat ingrediënten halen we bovendien recht uit onze eigen Culinaire Tuin.

In koffie maken we het verschil

Plantentuin Meise is thuis in koffie. Al decennialang voeren we onderzoek naar koffieplanten - zo ontdekte in 2021 een van onze onderzoekers nog een nieuwe soort koffieplant. Omdat meer dan 60% van de wilde koffiesoorten met uitsterven bedreigd is, zet Plantentuin Meise zich volop in voor het behoud van plantensoorten in de wereld. Met KAWA grijpen we terug naar de wortels van koffie: de oorspronkelijke naam uit het Turks en Arabisch voor koffie verwijst tegelijk naar de herkomststreek ervan in Ethiopië. 

Originele koffiesmaken, kruidenwijn en andere lekkere drankjes

Kom langs voor een koffiemoment of neem een pauze tijdens je bezoek aan de Plantentuin. In KAWA vind je de heerlijke koffie van branderij OR, net als zoete tussendoortjes. Je kan er ook genieten van een verfrissend drankje (Plantentuyn Kruidenwyn, lokale bieren, frisdrank, water). En een fijne bibliotheek met plantenboeken. Wist je dat we ook ingrediënten uit onze botanische tuin halen?

Openingsuren KAWA

Maart - oktober

  • open elke dag van 11 u. tot 17.30 u. (keuken sluit om 17 u)

November - februari

  • schoolvakanties van de Vlaamse en de Franse Gemeenschap
  • ma - vr: van 11 u. tot 16.30 u. (keuken sluit om 16 u.)
  • za -zo: gesloten