De wereld van planten onder glas

Werken Plantenpaleis

Momenteel plaatsen we geïsoleerd glas in het Plantenpaleis. Zo verminderen we ons energieverbruik. Het Plantenpaleis is hierdoor gedeeltelijk niet toegankelijk.

Het Plantenpaleis

Een groot deel van onze collecties gedijt niet in ons klimaat.  Daarom werd het Plantenpaleis gebouwd. Het is een van de grootste en mooiste publiek toegankelijke kassencomplexen van Europa.

De vele duizenden plantensoorten zijn er aangeplant volgens hun bioom, de grote vegetatiezones van de aarde met hun typisch klimaat.

Tijdens je wandeling door de kassen ontdek je planten uit de woestijn, de savanne, het tropisch regenwoud,... en hoe zij zich aangepast hebben aan hun leefomstandigheden.  Of je snuift de geuren op in het mediterraan bioom. Een van de kassen is gewijd aan de invloed van de mens.  De evolutiekas neemt je mee door de tijd en vertelt hoe landplanten geëvolueerd zijn, van miljoenen jaren geleden tot nu.

In het Plantenpaleis groeit de reuzenwaterlelie, elk jaar het podium voor onze baby-fotoshoot.  En als je geluk hebt, bloeit de reuzenaronskelk, de grootste bloem ter wereld.  

De toegang tot het Plantenpaleis is inbegrepen in het toegangsticket van de Plantentuin.  Reken zeker op een uurtje voor je bezoek.

Wil je meer weten over onze collecties planten onder glas