Een aangenaam bezoek voor iedereen

Toegankelijkheid en voorzieningen

Aan de ingang zijn er parkeerplaatsen voorbehouden voor bezoekers met een gehandicaptenkaart. De begeleider van iemand met een beperking heeft gratis toegang. Assistentiehonden zijn overal welkom in het domein en de gebouwen. 

Rolstoel of looprekje nodig? Dit kan je gratis ontlenen aan onze hoofdingang. Een elektrisch treintje overbrugt lange afstanden doorheen het domein en laat je genieten van de mooiste plekjes. Meer info 

Naast de Eredreef in kasseien werd voor rolstoelgebruikers en kinderwagens een comfortstrook aangelegd. De meeste paden zijn verhard in dolomiet of klinkers. Er zijn rolstoeltoegankelijke toiletten en luiertafels op meerdere plaatsen in de Plantentuin.

In het HOUTlab is er een lift voorzien, waardoor de bovenverdieping integraal bezocht kan worden.  Het gelijkvloers van het Kasteel kan bezocht worden met een rolstoel, de verdiepingen zijn niet rolstoeltoegankelijk. 

In de Culinaire Tuin zijn onderrijdbare bakken, verhoogde plantenbakken en een aangepaste buitenkeuken aanwezig voor workshops. Interesse voor ons aanbod? Neem contact op via info@plantentuinmeise.be.  Er is ook een rondleiding voor blinden en slechtzienden. 

EHBO

Aan ingang Keizerin Charlotte bevindt zich een defibrillator. Voor EHBO of in noodsituaties, neem contact op met onze Security: 

+32 (0)2 260 09 93