Plantentuin Meise
Nieuwelaan 38
1860 Meise – België

T +32 2 260 09 20
info@plantentuinmeise.be
www.plantentuinmeise.be
Persbericht

WELEDA EN PLANTENTUIN MEISE
SLAAN HANDEN INEEN


Partnerschap helpt om belang biodiversiteit bij meer mensen onder de aandacht te brengen
 


Meise - 9 juni 2020. Weleda heeft zich voor de komende drie jaar als partner verbonden aan Agentschap Plantentuin Meise in Brussel. Plantentuin Meise en Weleda vinden elkaar in de gezamenlijke passie voor de natuur en de wens om de biodiversiteit te beschermen, behouden en beleven. In België en de rest van de wereld.  

                                                      
Terugloop biodiversiteit directe bedreiging leefomstandigheden

Biodiversiteit is een actueler thema dan ooit en staat meer en meer onder druk. Het op grote schaal uitsterven van dier- en plantensoorten vormt een directe bedreiging voor onze leefomstandigheden. Zo stelt het IPBES* uit hoofde van de Verenigde Naties in een recent verschenen rapport. Ons menselijke bestaan is volledig afhankelijk van de natuur. Veel van de grondstoffen voor onze producten worden door de natuur geleverd en al onze voeding. Als de biodiversiteit verdwijnt worden alle soorten en uiteindelijk ook de mens, in hun voortbestaan bedreigd.


v.l.n.r Marc van Boven (Weleda Benelux SE), Steven Dessein (Plantentuin Meise), Ann-Marie Patteet (Weleda Benelux SE). Deze foto werd voor de corona-maatregelen genomen.
                                                           

Natuurlijke samenwerking

Marc van Boven, algemeen directeur van Weleda Benelux, en Steven Dessein, administrateur-generaal van Plantentuin Meise, vertellen gepassioneerd over de plannen die beide organisaties samen hebben. Marc van Boven: “Deze unieke samenwerking voelt vanaf dag één logisch en goed. Het is de missie van Weleda om de gift van de natuur middels onze producten door te geven aan de mens. Met Plantentuin Meise als partner kan Weleda een bijdrage leveren aan het behoud van biodiversiteit voor volgende generaties.” Steven Dessein vult aan: “We zijn fier op de samenwerking met Weleda. Samen maken we ons sterk voor het actuele en urgente thema biodiversiteit. De missie van Plantentuin Meise is om het plantenrijk te ontdekken, onderzoeken en beschermen en met deze kennis te bouwen aan een duurzame toekomst. De samenwerking met Weleda helpt ons om het belang van biodiversiteit bij nog meer mensen onder de aandacht te brengen. De financiële bijdrage van Weleda gaat Plantentuin Meise investeren in het herstel en onderhoud van de Culinaire Tuin.”

Weleda

De producten van Weleda zijn 100% natuurlijk. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn vanzelfsprekende waarden binnen Weleda. Weleda staat voor biologische teelt, eerlijke handel en milieuvriendelijke productiemethoden. En boven alles staan we voor de natuur. We vinden én voelen het als onze verantwoordelijkheid om ook wat terug te geven aan de natuur en dat doen we onder andere met een partnership zoals we die hebben met Plantentuin Meise.


Plantentuin Meise

De geschiedenis van de Plantentuin gaat terug tot 1797. Daarmee is de instelling ouder dan het koninkrijk België en heeft ze dus al meer dan twee eeuwen ervaring met planten. De Plantentuin omvat 92 hectaren en bewaart meer dan 18.000 verschillende soorten levende planten en heeft een internationaal erkende zadenbank. De wetenschappers van Plantentuin Meise werken dagdagelijks om de diversiteit van planten, paddenstoelen en wieren in kaart te brengen en te bestuderen. Het wetenschappelijk werk spitst zich toe op een correcte en wetenschappelijke identificatie van plantensoorten. Want zonder deze informatie kan geen enkele economische activiteit gebaseerd op planten of van planten afgeleide producten plaatsvinden. Dezelfde wetenschappers delen met passie en enthousiasme hun kennis met de bezoekers van de Plantentuin om hen bewust te maken van de noodzaak van plantenconservatie.


* IPBES is een organisatie die bestaat uit wetenschappers en beleidsmakers die zich bezighouden met de stand van de biodiversiteit van onze planeet.
                                                        

Geef ook aandacht aan biodiversiteit
 
In september dit jaar brengen Weleda en Plantentuin Meise biodiversiteit extra onder de aandacht bij de consument. Bij aankoop van een Weleda product steunt de consument tegelijk Plantentuin Meise. Naast deze actie op de winkelvloer zetten Weleda en Plantentuin Meise hun communicatiekanalen in, om zoveel mogelijk mensen te informeren over het belang van biodiversiteit en de bijdrage die je als individu kan leveren. 

Plantentuin Meise biedt ook een mooi gamma van Weleda producten aan in de Tuinwinkel van de Plantentuin.