Tarieven en tickets

Op 26 en 27 januari is de Plantentuin uitzonderlijk gesloten wegens beheerswerkzaamheden.
 

Fijn dat je een bezoek wil brengen aan Plantentuin Meise! Als individuele bezoeker kan je hier onze tarieven vinden en meteen je ticket online boeken. Zo vermijd je drukte. 

Druk zelf je ticket af of nog beter, sla het op op je smartphone. Je kan ook terecht bij de ticketautomaat aan de ingang. Wie al een ticket heeft, hoeft niet meer langs de kassa te gaan. Je scant zelf je ticket in bij de toegangspoortjes. 

Ter plaatse een ticket kopen kan tijdens de openingsuren van de kassa.  Bezoekers met een museumpas, Brusselscard, lerarenkaart of  andere kortingen moeten steeds langs de kassa. Zij ontvangen daar hun toegangsticket.

Het tijdslot dat je reserveert, heeft niets te maken met de duur van je bezoek. Je moet arriveren binnen de uren van het tijdslot, maar je mag zolang blijven als je wil, tot het domein sluit.

Boek hier je ticket

Tarieven

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

€ 9
   
65+ € 8
   
Persoon met beperking € 8
   

Studenten (individueel bezoek op vertoon van studentenkaart voor voltijdse opleiding aan een erkende onderwijsinstelling)

€ 5
   
Leden Natuurpunt/Natagora/Open monumenten (max. 2 personen, op vertoon van geldige lidkaart en niet cumuleerbaar met andere kortingen) € 4,5
   
Kinderen 6-17 jaar € 3
   
Kinderen t.e.m. 5 jaar gratis
   
Begeleiders van persoon met beperking gratis
   
Inwoners Meise met Vriendenkaart gratis
   
Lerarenkaart, museumpas en BrusselsCard (reserveren niet nodig - gratis ticket af te halen aan de kassa) gratis

Boek hier je ticket

Heb je een hart voor planten en wil je onze werking steunen? Kom je regelmatig, dan is onze Vriendenkaart zeker iets voor jou! Word vriend van de Plantentuin, geniet een jaar lang van leuke voordelen in onze groene oase.  

Wil je in groep of met de school een bezoek brengen? Er gelden interessante tarieven voor groepen en scholen. 

Bezoek de Plantentuin met je museumpas

Bezoek een jaar lang Plantentuin Meise en meer dan 200 andere Belgische musea voor maar € 59. Met het grootste museumabonnement van het land bezoek je ons zo vaak als je wilt. 

Je krijgt toegang tot de Plantentuin door je museumpas te laten scannen aan de kassa (dit kan tot 16u). De kassier geeft je dan een ticket om te scannen aan de toegangspoortjes. We raden je aan om via de kassa van Ingang Keizerin Charlotte naar binnen te gaan, want de kassa van Ingang Meise-Dorp heeft beperkte openingsuren. Bekijk hier de openingsuren. 

Koop je museumpas online of aan de kassa van de Plantentuin. Verlengen van je museumpas kan enkel aan de kassa.

De museumpas is een jaar geldig, startend vanaf je online registratie of je eerste museumbezoek. Zonder registratie of bezoek start deze termijn automatisch 2 maanden na aankoop.