Hoe kom je bij ons ?

Bereikbaarheid

Plantentuin Meise, een 92 ha groene oase vlak bij Brussel (3km).

Nieuwelaan 38 – 1860 Meise

Met de fiets

Via het fietsnetwerk stippel je een mooie route uit richting Plantentuin Meise.

Knooppunten 40 en 41 situeren zich nabij de Plantentuin.  Er is een fietsenstalling aan elke ingang.

Met de bus

Je kan ons makkelijk bereiken met de bussen van De Lijn. De lijn R50 (Brussel-Noord - Meise - Londerzeel) stopt vlak voor de hoofdingang (halte Plantentuin Meise).
Op week- en zaterdagen is er een busverbinding om het kwartier, op zon- en feestdagen om het halfuur. Plan hier je route. 

Met de trein

Neem de trein tot station Brussel-Noord of Londerzeel.
Surf naar NMBS voor de meest recente reisinformatie.
Neem aan het station buslijn R50 die brengt je tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin. Voor meer info surf naar de website van De Lijn

Goed om weten: met het ticket "Brupass XL" reis je in en rond Brussel reizen met één enkel ticket dat geldig is voor de vier openbaarvervoersmaatschappijen (MIVB, NMBS, TEC en De Lijn). Ideaal als je Meise met het openbaar vervoer vanuit Brussel wilt bereiken.

Met de wagen

Plantentuin Meise ligt langs de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 3 Meise.
Er is gratis parkeerruimte langsheen het domein en in de omgeving.

Parking touringcars

Buschauffeurs laten de groep uitstappen aan de hoofdingang en parkeren de bus op de parkeerplaatsen langs de Nieuwelaan voorbij centrum Meise.

Internationale bezoekers

Vanaf Brussels Airport zijn we te bereiken via een rechtstreekse busverbinding van De Lijn (Zaventem - Merchtem lijn 821).

Kom je met een internationale trein aan in Brussel-Zuid dan neem je eerste de trein richting Brussel-Noord, waar je dan een rechtstreekse busverbinding (R50) hebt tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin.