Plantentuin Meise bekroond met internationaal duurzaamheidslabel Grееn Kеy

di 13 feb.

Begin 2024 ontving Plantentuin Meise, samen met 24 andere toeristische bedrijven in Vlaanderen, het prestigieuze duurzaamheidslabel Green Key. Deze erkenning markeert een belangrijke stap in de groei van duurzaam toerisme in de regio. 

Om het label te verkrijgen, moeten de ondernemingen voldoen aan strikte normen op het vlak van milieu en duurzaamheid. 

Green Key is een internationaal programma van de Fuondation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen. Green Key wijst de weg naar duurzaam toerisme, recreatie en duurzame vergaderruimtes. Het internationale Green Key label omvat meer dan 300 B&B"s en vakantiewoningen, hotels en campings, vakantiecentra en -parken, restaurants en attracties, jeugdherbergen en meeting centers in België. 

De voortdurende inspanningne van Plantentuin Meise op het vlak van duurzaamheid hebben geleid tot het verkrijgen van het Green Key-label. Voor de Plantentuin is dit label zowel een erkenning van het werk dat is gedaan in het kader van het masterplan als een aanmoediging om door te gaan met de inspanningen om zich verder duurzaam en milieubewust te ontwikkelen. 

Informatie: https://www.green-key.be