Persbericht

De reuzenaronskelk bloeit weer 

 Meise - 11 Mei 2021. De 'bloem' van de reuzenaronskelk begon te openen in Plantentuin Meise op 11 mei 2021 om 13.30 u. uur. Dit is de 13de bloei in de Plantentuin. De plant meet 219 cm.

De reuzenaronskelk (Amorphophallus titanum) is een zeldzame plantensoort die enkel in de tropische bossen van Sumatra in het wild groeit. Een titaan die bekend staat als de grootste ‘bloem’ ter wereld.

De bloei van de reuzenaronskelk duurt slechts een kleine 48 uur, een spektakel op visueel vlak ... maar ook op vlak van geur. De karakteristieke geur van rot vlees dat door de reuzenaronskelk wordt verspreid, is bedoeld om bestuivende insecten aan te trekken in zijn natuurlijke omgeving.

Wegens de coronamaatregelen is het aantal personen dat Plantentuin kan bezoeken strikt beperkt en is het verplicht om online een toegangsticket en een tijdslot te reserveren via de website plantentuinmeise.be. Op de twee dagen van de bloei (11 mei en 12 mei) zal de toegang tot Plantentuin evenwel worden verlengd tot 19.30 u. om meer mensen in staat te stellen de aronskelk te bewonderen met inachtneming van een veiligheidsprotocol.

 

Updates over de bloei van de reuzenaronskelk is te vinden op de website https://www.plantentuinmeise.be/nl/en op de facebookpagina https://www.facebook.com/plantentuinmeise2/van Plantentuin Meise.

 

Meer info:            

Tel : 02/260 09 70 -  www.plantentuinmeise.be

Plantentuin Meise – Nieuwelaan 38  -  1860 Meise

 

Noot voor journalisten:

  • Download hier onze informatiefolder "De privacy van de reuzenaronskelk" (PDF)