Jonas Depecker

PhD researcher
Population biology of wild coffee in the Congo basin
Department: Research

Contact: jonas.depecker@plantentuinmeise.be jonas.depecker@kuleuven.be

Phone: +32 493719744

ORCID  |  ResearchGate |  Twitter: @DepeckerJonas

Frederik Leliaert

My research focuses on the population biology of wild Robusta coffee (Coffea canephora) in the Congo basin. Robusta coffee is becoming increasingly important for coffee production worldwide due to its higher disease resistance and lower susceptibility to climate change than Arabica coffee. Yet, the native populations of Robusta coffee in the Congo basin, which are a source of valuable genetic diversity, are currently under threat due to anthropogenic forest disturbance. Crucial information for the conservation of these populations in terms of pollination biology and mating patterns, and how they are affected by rainforest disturbance, is currently lacking.


Qualifications
Degrees

  • MSc, Free University of Brussels, Brussels, Belgium, 2019

Employment history

  • PhD researcher, Meise Botanic Garden, 2019 - ongoing

Projects

Publications
FRIS Research Portal


Jonas Depecker
Jonas Depecker Jonas Depecker

(c) Alex Fassio / CIFOR

Cookies

Nous utilisons des cookies et des techniques similaires pour analyser l'utilisation du site internet, permettre de montrer du contenu provenant de tiers comme par exemple des vidéos, et pour diverses autres fonctionnalités. Ces cookies sont également placés par des tiers. En cliquant sur “Accepter”, vous donnez votre accord. Si vous n'êtes pas d'accord, vous pouvez spécifier vos préférences via le bouton "Ajuster les paramètres". Plus d'informations…

Des cookies sont nécessaires au bon fonctionnement du site internet. De cette façon, votre panier sera mémorisé lors de la commande et vous pourrez vous connecter avec votre compte personnel sur le site.

Les cookies sont également nécessaires pour enrichir votre expérience sur le site. Par exemple, des contenus multimédias délivrés par des tiers tels que les vidéos, sont souvent accompagnés de cookies. Nous conservons également des statistiques pour améliorer continuellement le site internet.

Enfin, les cookies sont utilisés pour collecter des informations complémentaires sur nos activités marketing, telles que les newsletters et actions promotionnelles, aussi efficacement que possible et de façon personnalisée.

Paramètres des cookies