Praktische informatie

Openingsuren

Plantentuin Meise is het hele jaar toegankelijk!

Openingstijden winter (15 oktober - 14 maart): 9.30 - 17 u

  • laatste toegang 16.30 u

Openingstijden zomer (15 maart - 14 oktober): 9.30 - 18.30 u

  • laatste toegang 17.30 u


Alleen op 25 december, 1 en 2 januari zijn we gesloten.  En uitzonderlijk bij stormweer of andere extreme omstandigheden.  Dat laatste wordt steeds aangekondigd op onze website.

Let op ! 

  • De Hoofdingang van de Plantentuin en Ingang Meise-Dorp sluiten voor een jaar. We werken aan twee gloednieuwe onthaalpaviljoenen
  • Vanaf 1 maart 2019 kan je ons bezoeken via onze tijdelijke ingang, die zich 300 m rechts van onze Hoofdingang bevindt, op de Nieuwelaan.
  • Bezoekers mogen geen dieren in het domein brengen, geleidehonden uitgezonderd (zie domeinreglement). 

Bereikbaarheid

Hoofdingang: Nieuwelaan 38, 1860 Meise

 

Met de lijnbus

Vanuit Brussel-Noord, lijn 250 of 251, halte Plantentuin Meise.
Plan hier je route.

Met de trein

Neem de trein tot station Brussel-Noord of Londerzeel.
Surf naar NMBS voor de meest recente reisinformatie.
Neem aan het station buslijn 250 of 251 die brengt je tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin. Op weekdagen is er een busverbinding om het halfuur. Voor meer info surf naar www.delijn.be

Met de wagen

Plantentuin Meise ligt langs de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 3 Meise.
Er is parkeerruimte langsheen het domein.

Voorzieningen en toegankelijkheid

Bolderkarren voor de allerkleinsten, rolstoelen of looprekjes kan je ontlenen aan onze hoofdingang.

Het Plantentuintreintje rijdt niet in de periode september 2019 tot mei 2020. Reserveren voor groepen kan wel volgens de beschikbaarheid.

Picknicken kan je op het binnenplein van het Pachthof. Daar zijn tafels, banken en een drankautomaat. Picknicken kan ook op de terrassen van de Oranjerie of op de gazons.

Toiletten kan je vinden tegenover de ingang van het Herbariumgebouw, bij de Tuinwinkel, bij de Orangerie en in het Plantenpaleis. Toiletten voor rolstoelgebruikers zijn te vinden tegenover de ingang van het Herbariumgebouw en bij de Tuinwinkel (hier vind je ook een luierkussen voor onze allerkleinste bezoekers). 

Personen met een beperking zijn meer dan welkom in Plantentuin Meise. Rolstoelgebruikers kunnen het Plantenpaleis bezoeken via de zuidelijke ingang van het serrecomplex. De Plantentuin heeft een rondleiding voor personen met visuele beperkingen uitgewerkt, waar nadruk op tast en geur wordt gelegd.

Reisverhalen en tips van Toerisme Vlaanderen: Plantentuin Meise: is jouw rolstoel outdoorproof?

Betalen

Aan de kassa, in de Tuinwinkel en in de Oranjerie kan je betalen met cash, bancontact en kredietkaart (Visa, MasterCard).