Adopteer een plant

Adopteer planten van het Plantenpaleis

Het Plantenpaleis bevat een gigantische collectie fascinerende planten uit alle klimaten van de wereld. Veel ervan zijn in het wild zeldzaam of met uitsterven bedreigd. Als je een plant adopteert, help je mee om de biodiversiteit in stand te houden voor de komende generaties, en draag je bij tot de dagelijkse verzorging van onze 18.000 plantensoorten.
Een plant adopteren, wat houdt dat in?

Adoptie beschermer

Je kan een van de voorgestelde bijzondere planten adopteren, of zelf jouw lievelingsplant uit het Plantenpaleis voorstellen. Je betaalt € 250 om een heel jaar beschermer te zijn van die plant. Zo hou je mee de soort in stand en draag je bij in de kosten om de plant topfit te houden.

Wat mag je verwachten?

Zodra je officieel beschermer bent, vermelden wij je naam op het adoptie-etiket bij de plant. We zorgen ook voor een naamsvermelding op de website en in het jaarverslag van de Plantentuin. 

Adoptie mecenas

Als mecenas mag je kiezen uit de absolute toppers van het Plantenpaleis, stuk voor stuk iconische planten met een grote visibiliteit. Je betaalt € 500 om een heel jaar mecenas te zijn. Zo hou je mee de soort in stand en draag je bij in de kosten om de plant topfit te houden.

Wat mag je verwachten?

Zodra je officieel mecenas bent, vermelden wij je naam op het adoptie-etiket bij de plant. We zorgen ook voor naamsvermelding op de website en in het jaarverslag van de Plantentuin. Verder ontvang je per mail een adoptiecertificaat met de standplaats van je adoptieplant. Bovendien sturen we je jaarlijks een update met nieuwtjes over je plant. 

Maak je keuze en adopteer een plant

● Ik kies voor de formule ‘Adoptie beschermer’
● Ik kies voor de formule ‘Adoptie mecenas’

Voor meer info kan je mailen naar giften@plantentuinmeise.be

Onze mecenassen

● Bloemen Robberechts (2021-2022)

● Fam. Housiaux-Leclerc (2020-2023)

Onze beschermers

● Aurélien Antoine (2023)

● Lili Claus (2021-2022)

● Anthony Dewulf (2021-2023)

● Jan De Wachter (2022-2023)

● Frederic Lo Cascio (2023)

● Nele Nuytten (2021-2023)

● Min Pauwels (2019)

● Ann Van Dievoet (2022-2023)

● Greta Van Malderen & Bert Reyniers (2021-2023)