Het Kasteel: sfeervol en uniek

Kasteel van Bouchout

Het kasteel van Bouchout is een sfeervol en uniek decor voor seminaries en vergaderingen. Het ligt in het hartje van Plantentuin Meise – volop rust en groen dus, maar makkelijk te bereiken, en vlak bij de hoofdstad van Europa.
Het kasteel gaat terug tot de 12de eeuw en was ooit de woonplaats van Charlotte, prinses van België en keizerin van Mexico.

De authentieke zalen zijn voorzien van hedendaagse faciliteiten en bieden tal van mogelijkheden voor feesten en evenementen. Het kasteel is volledig uitgerust met draadloos internet. Het beschikt ook over diverse vergaderzalen voor groepen tot 140 personen. We richten de zalen graag volgens jouw wensen en noden in. Je leest er meer over op de technische fiche.  

Download hier de technische fiche

De Wapenzaal


De Wapenzaal is een lange, ongemeubelde ruimte, uitgerust met ophangsystemen en belichting voor onder andere tentoonstellingen. Perfect voor een walking dinner, receptie of exclusief diner. 


Deze zaal kan worden verduisterd.

Het gebruik van de ontvangsthal is in de huurprijs inbegrepen.
 

De Gotische Zaal


De Gotische Zaal ligt naast de Wapenzaal. Meestal wordt ze gebruikt door de traiteur: hij plaatst er buffetten, of verzorgt van hieruit de bediening voor grote groepen. De zaal kan ook apart gereserveerd worden voor kleinere groepen of als workshopruimte.

De Brabantzaal


Een nieuw ingerichte vergaderzaal op de eerste verdieping. Kan verduisterd worden en is uitgerust met projectiefaciliteiten. 

De Erekoer


Het binnenplein van het kasteel kan gehuurd worden voor recepties, altijd in combinatie met de Wapenzaal. Er kan ook een tent geplaatst worden om grotere groepen te ontvangen. Barbecues zijn onder bepaalde voorwaarden toegestaan. Neem contact op met het team verhuur voor meer informatie.

Salon de Beauffort


Een kleinere, vierkante vergaderzaal voor 25 personen in theaterstijl, of 15 personen in U-formatie.

De Conferentiezaal


Een auditorium met maximum 140 zitplaatsen. De Conferentiezaal kan verduisterd worden en is uitgerust met geluidsversterking en projectiefaciliteiten. 

De vergaderinfrastructuur is in de huurprijs inbegrepen.

Het Wit Salon


Een kleinere, ronde, sfeervolle vergaderzaal zonder verduistering en zonder vaste inrichting. Op verzoek kunnen we voor vergaderinfrastructuur zorgen.

De Salons van de Keizerin

 

Twee kleinere, charmante vergaderzalen zonder verduistering en zonder vaste inrichting. Ze liggen naast elkaar en kunnen ook als lunchruimte gehuurd worden.

Op verzoek kunnen we voor vergaderinfrastructuur zorgen.

Het Dakterras

 

Van op het prachtige Dakterras heb je een adembenemend uitzicht op Plantentuin Meise. Een unieke plek voor recepties. 

De keuken


Onze volledig uitgeruste keuken kan je huren in combinatie met de Wapenzaal, de Gotische Zaal en de Salons van de Keizerin.