Adoptie beschermer - Kies jouw plant!

Kies de plant die je wil adopteren, en vul het online formulier in. 

Wij nemen dan contact op met jou.

Schoonmoedersstoel (Echinocactus grusonii)


Ons exemplaar van deze in het wild bedreigde cactus is meer dan 100 jaar oud. De plant kan overleven in zeer uitzonderlijke omstandigheden – hij groeit zelfs in rotsspleten.

Plantenpaleis, woestijn

Jaderank (Strongylodon macrobotrys)


De jaderank is een klimmer uit het tropisch regenwoud. Hij is verwant met de tuinboon – iets wat je goed kan zien als je de bloemen vergelijkt. In het wild komt hij voor op de Filipijnen, waar hij wordt bestoven door vleermuizen. 


Plantenpaleis, tropisch regenwoud en antropogeen bioom
 

Graskopaloë (Aloe alooides)

Deze aloë-soort zie je zelden in botanische collecties. Wij hebben ons exemplaar verkregen via de botanische tuin van Kirstenbosch in Zuid-Afrika, waar de graskopaloë endemisch is. De plant is meer dan 40 jaar oud


Plantenpaleis, woestijn
 

Vederige tepelcactus (Mammillaria plumosa)


Deze plant is in het wild zeer zeldzaam. Zijn naam, tepelcactus, heeft hij te danken aan z’n typische uitsteeksels. Daarbovenop groeien zachte stekels. Die bieden bescherming tegen de felle woestijnzon, maar prikken niet. Je vindt de tepelcactus in onze woestijnkas.

Deze plant heeft reeds een beschermer gevonden.

Plantenpaleis, woestijn

Sabal domingensis


Deze palm is vrij zeldzaam in botanische collecties. Wij kregen ons exemplaar in 1935 van de Koninklijke Serres in Laken. Hij werd in het wild ingezameld in Haïti.


Plantenpaleis, tropisch regenwoud