Word Vriend van de Plantentuin, zoveel voordelen

Vriend van de Plantentuin

Vrienden van de Plantentuin hebben een heel jaar lang tijdens de openingsuren toegang tot het domein, het Plantenpaleis, tentoonstellingen en de bibliotheek.

Vrienden hebben korting bij nocturnes zoals de WinterFloridylle én een aantal exclusieve voordelen. Ook geweldig als cadeau. 

Er zijn twee formules: ofwel alleen voor jezelf, ofwel voor jezelf en 3 andere mensen die met je meekomen naar de Plantentuin of naar een van de activiteiten. Het hoeft niet steeds om dezelfde mensen te gaan. 

Vriend van de Plantentuin 1 *         € 30

Vriend van de Plantentuin 1 + 3 *   € 50

*Bij sommige evenementen zijn andere prijzen van toepassing. De Plantentuin is alle dagen open behalve op Kerstmis, Nieuwjaar en de eerste werkdag van het jaar. Door noodweer kan de Plantentuin gesloten zijn. Tijdens het Wonderweekend is de vriendenkaart niet geldig, vrienden kunnen wel deelnemen aan het wonderweekendtarief met korting.

Wij koesteren de ambassadeurs van onze Plantentuin! Jullie bijdrage helpt ons om het nog beter te doen wat betreft onderzoek, collectiebeheer en bezoekersaanbod. Sluit je bij ons aan en laat onze vriendengroep groeien.

Word Vriend van de Plantentuin, of geef een vriendenkaart cadeau.

Je kan je abonnement steeds ONLINE aankopen of verlengen. Je e-ticket dient als voorlopig abonnement.

Om een abonnement 'Vriend van de Plantentuin 1' aan te kopen: KLIK HIER

Om een abonnement 'Vriend van de Plantentuin 1 + 3' aan te kopen: KLIK HIER

Vanaf nu kan je - enkel tijdens weekdagen! - de aankoop of verlenging van je abonnement ook aan de kassa doen of, als je dat wenst, je e-ticket laten omzetten in een ‘echte’ jaarkaart. Gelieve hiervoor je identiteitskaart mee te brengen voor het inlezen van je gegevens.

Houd er a.u.b. rekening mee dat je enkel met bankcontact kan betalen aan de kassa!

Let wel, omwille van de Coronamaatregelen is het nog steeds verplicht om via deze website gratis e-tickets te reserveren voor elk bezoek!

Heb je recent een bezoekje gebracht aan de Plantentuin en wil je onze missie steunen? Koop dan vandaag nog een vriendenkaart! Als je binnen de 7 dagen na je bezoek een abonnement neemt, dan krijg je 5 euro korting. Stuur je e-dagticket samen met de aankoop van je e-ticket van je abonnement (met korting) ter controle naar info@plantentuinmeise.be Dankjewel! 

Zoveel voordelen voor Vrienden

 • Een heel jaar lang toegang tot het domein tijdens de openingsuren, het Plantenpaleis, tentoonstellingen en de bibliotheek
 • Korting bij nocturnes zoals de WinterFloridylle
 • Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een exclusieve vriendenactiviteit
 • Tweemaal per jaar een uitnodiging voor een lezing door onze plantentuinspecialisten
 • 10% korting op de publicaties van de Plantentuin en op het volledige assortiment in de Tuinwinkel.


Voordelen bij partnerinstellingen:

 •  Toegang tot het Arboretum Kalmthout (niet bij evenementen)
 • € 2 korting bij het Kasteel van Gaasbeek (alleen voor Vrienden van de Plantentuin, niet voor hun gezelschap)
 • Toegang tot het Belgian Chocolate Village in Koekelberg indien vergezeld van een betalende volwassene (in totaal max. 4 personen)
 • € 1 korting bij het Planetarium (alleen voor Vrienden van de Plantentuin, niet voor hun gezelschap)
 • € 0,50 € korting bij Volkssterrenwacht MIRA
 • € 1,50 korting op tijdelijke tentoonstellingen en € 1 korting op permanente collecties bij het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen.