Hoe het verhaal eindigt...

do 20 apr

Deed je mee aan de Paasspeurtocht? Meer dan 700 kinderen dachten mee over een einde van het verhaal. Lees hier hoe het verhaal van de verloren kleuren eindigt.

De Paashaas straalde van geluk. Hij had al zijn toverkristallen terug. De zon scheen en de wereld was vol kleuren. Eindelijk kon hij beginnen met het kleuren van de paaseitjes voor de kinderen. Maar toen hij om zich heen keek, zag hij de dieven. Die zaten nog steeds gevangen tussen de planten, die ze stevig vasthielden. Wat moest hij daar nu weer mee? Wat voor straf had de Labbezak verdiend?

Alle planten keken verwachtingsvol naar de paashaas. Maar de Paashaas wist het niet. Hij was niet zo goed in straffen, hij wilde gewoon zijn paaseitjes verstoppen.

“Zullen we ze opdrinken?”, riep de klimop hoopvol en hij keek verlekkerd naar de Labbezakken. Die keken angstig om zich heen of ze konden ontsnappen aan de worteltjes van de klimop. 

De Paashaas zei niets. Hij speelde met de kristallen die in zijn mand lagen.

Het waren de zon en de wind die een besluit namen. De wind blies de wolken weg. En plotseling straalde de zon fel naar de mand van de Paashaas. De kristallen in de mand lichtten op. De gekleurde stralen deden haast pijn aan de ogen. De Labbezakken probeerden zich te verbergen voor de gekleurde stralen. Maar de zon liet ze niet ontsnappen. Een voor een kregen de Labbezakken kleur; de kleuren die ze hadden gestolen om ze voorgoed te  vernietigen. Verbijsterd lieten de planten de Labbezakken los. 

De Labbezakken verdwenen de lucht in, zoals ze zo vaak doen. Maar nu ze gekleurd waren, bleven ze voor iedereen zichtbaar. De wind blies ze hoger de lucht in. Daar waren ze, voor iedereen zichtbaar tegen de wolken, een prachtige gekleurde regenboog. 

En sindsdien kan je, als er regenwolken zijn en de zon doorbreekt, die stelende Labbezakken in hun gekleurde boog zien. Er zijn nog steeds heel veel Labbezakken, je kunt ze soms zien, dan is het mistig. Maar als ze de gekleurde Labbezakken in de regenboog zien, weten ze: Kom nooit meer aan de kleurenkristallen van de Paashaas.