Plantentuin Meise legt een nieuwe parking aan

ma 6 feb

In februari 2023 werd begonnen met de aanleg van een nieuwe parking tegenover de hoofdingang van Plantentuin Meise, tussen de Nieuwelaan en de A12, zodat de plantentuinbezoekers in de toekomst makkelijker kunnen parkeren. 

Deze parking zal voornamelijk op een stuk grasland worden aangelegd. Tijdens de werkzaamheden zullen enkele bomen moeten worden gekapt, maar de meeste zullen worden behouden. Er zullen ook nieuwe zones worden aangeplant. Resultaat is dat er uiteindelijk meer bomen en struiken zullen staan dan voorheen; zelfs op de parking zullen er bomen geplant worden om ervoor te zorgen dat deze discreet is en goed in de omgeving past.

Verder zal een groenbuffer langs de A12 worden aangelegd om de door het verkeer veroorzaakte luchtverontreiniging en geluidshinder te verminderen. 

Plantentuin Meise zet zich ook in voor de bevordering van zachte mobiliteit. Het aanbod van openbaar vervoer zal in de toekomst worden versterkt. Bovendien zullen op de parking nieuwe beveiligde fietsenstallingen geïnstalleerd worden en een fietsservicepunt om fietsen op te laden of kleine reparaties uit te voeren. Een plus voor de vele fietsers die de streek met de fiets verkennen.

download hier de pdf