Magnolia's in bloei!

vr 18 mrt

Als de magnolia’s in bloei staan, kan je er niet meer omheen: de lente is begonnen! En als je al die magnifieke magnolia’s in de Plantentuin hebt gezien, ben je die lange winter in één klap vergeten.

De vroegbloeiende magnolia’s kan je bewonderen in de ruime omgeving van het Plantenpaleis, in het Dahlgrenarboretum en in het Rododendronbos. Vele soorten bloeien al eind maart, nog voor er bladeren aan de bomen staan. Sommige planten produceren grote sierlijke bloemen, andere dan weer kleine of heerlijk geurende.

De Plantentuin bezit een collectie van tientallen wilde magnolia’s en cultuurvariëteiten met prachtige namen als komkommermagnolia (Magnolia acuminata), regenschermmagnolia (Magnolia tripetala) of leliebloemmagnolia (Magnolia liliiflora). Ook de gele magnolia’s ontbreken niet, te ontdekken achter het Plantenpaleis.

Wil je de magnolia's in alle pracht zien schitteren? Volg dan de 2,5 km lange seizoenswandeling 'Prille lente' waarbij je langs onze magnoliacollectie wandelt. Neem je folder aan de ingang. 

Reserveer nu je dagticket voor de Plantentuin