Praktische informatie

Openingsuren

Plantentuin Meise is het hele jaar toegankelijk!

 

Openingstijden winter (15 oktober - 14 maart): 9.30 - 17 u

  • laatste toegang 16.30 u

 

Openingstijden zomer (15 maart - 14 oktober): 9.30 - 18.30 u

  • laatste toegang 17.30 u

 

Alleen op 25 december, 1 en 2 januari zijn we gesloten.  En uitzonderlijk bij stormweer of andere extreme omstandigheden.  Dat laatste wordt steeds aangekondigd op onze website.

 

Let op ! 

  • Ingang B 'Meise Dorp' sluit vroeger dan de Hoofdingang (om 16.30 u en in de zomer om 17.30 u). Na sluiting van de kassa's kan je de Plantentuin enkel via de Hoofdingang (A) verlaten.  
  • Ingang B 'Meise Dorp' sluit over de middag (12.30 - 13.30 u). 
  • De Oranjerietaverne is alle dagen open van einde maart / begin april tot wintersluiting (tijdens wintersluiting open op weekends, feestdagen en schoolvakanties, andere dagen enkel groepen op afspraak). 
  • Bezoekers mogen geen dieren in het domein brengen, geleidehonden uitgezonderd (zie domeinreglement). 

 

Bereikbaarheid

 

Hoofdingang: Nieuwelaan 38, 1860 Meise

Zijingang Meise Dorp: Brusselsesteenweg 32 - 1860 Meise

 

 

 

 

Met de lijnbus

Vanuit Brussel-Noord, lijn 250 of 251, halte Plantentuin Meise.
Plan hier je route.

 

Met de trein

Neem de trein tot station Brussel-Noord of Londerzeel.
Surf naar NMBS voor de meest recente reisinformatie.
Neem aan het station buslijn 250 of 251 die brengt je tot vlak voor de hoofdingang van de Plantentuin. Op weekdagen is er een busverbinding om het halfuur. Voor meer info surf naar www.delijn.be

 

Met de wagen

Plantentuin Meise ligt langs de A12 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 3 Meise.
Er is parkeerruimte langsheen het domein.

 

 

Voorzieningen en toegankelijkheid

Bolderkarren voor de allerkleinsten, rolstoelen of looprekjes kan je ontlenen aan onze hoofdingang.

Het plantentuintreintje rijdt gratis elke zon- en feestdag en tijdens de schoolvakanties. Buiten deze periodes kan je het treintje ook voor groepen reserveren.

Picknicken kan je op het binnenplein van het Pachthof. Daar zijn tafels, banken en een drankautomaat. Picknicken kan ook op de terrassen van de Oranjerie of op de gazons.

Toiletten kan je vinden tegenover de ingang van het Herbariumgebouw, bij de Tuinwinkel, bij de Orangerie en in het Plantenpaleis. Toiletten voor rolstoelgebruikers zijn te vinden tegenover de ingang van het Herbariumgebouw en bij de Tuinwinkel (hier vind je ook een luierkussen voor onze allerkleinste bezoekers). 

Personen met een beperking zijn meer dan welkom in Plantentuin Meise. Rolstoelgebruikers kunnen het Plantenpaleis bezoeken via de zuidelijke ingang van het serrecomplex. De Plantentuin heeft een rondleiding voor personen met visuele beperkingen uitgewerkt, waar nadruk op tast en geur wordt gelegd.