Bibliotheek

Bibliotheek

 

De bibliotheek van de Plantentuin is toonaangevend in Europa. We catalogiseren en bewaren er wetenschappelijke tijdschriften en boeken over planten. De bibliotheek heeft tot doel om dit belangrijk wetenschappelijk en cultureel erfgoed te bewaren, maar staat ook ten dienste van onderzoekers uit de hele wereld.
De nadruk ligt op plantensystematiek, floristiek, ecologie, geschiedenis van de plantkunde, etnobotanie en tuinbouw, zowel voor planten als voor paddenstoelen, wieren en slijmzwammen.

Hoewel het onderzoek in de Plantentuin op Centraal-Afrika en Europa (vooral België) is toegespitst, verzamelt de bibliotheek publicaties uit de hele wereld. Ze bezit daarnaast ook heel wat populariserende werken.

Plantentuin Meise biedt ook onderdak aan de bibliotheek van de Koninklijke Belgische Botanische Vereniging, die samen met de Plantentuin het wetenschappelijk tijdschrift Plant Ecology and Evolution uitgeeft.

 


Openingsuren


De leeszaal is elke dinsdag en donderdag open voor het publiek van 9 u tot 13.00 u en van 14 u tot 16.30 u, behalve op feestdagen en wettelijke verlofdagen.

 

De bibliotheek is gesloten van 25 december tot en met 1 januari. In juli en augustus is ze enkel op afspraak toegankelijk.

 

contact: library@botanicgardenmeise.be

             02 260 09 30 of 02 260 09 29

 

Online catalogus