Art meets nature

Kunstverkoop voor het goede doel
za 23 sep 10:00 - zo 24 sep 18:00
23 sep
-
24 sep
10:00 - 18:00
  • 23 sep
    -
    24 sep
    10:00 - 18:00
    Plantentuin Meise

Een weekend vol kunst in de tot verbeelding sprekende omgeving van het Kasteel van Bouchout, het gezellige Pachthof of de fantastische natuur in de tuinen en serres van onze botanische tuin.

Art Meets Nature toont meer dan 600 kunstwerken van 60+ kunstenaars uit zeer verscheidene kunststromingen en genres: schilderijen, tuinbeelden, fotografie, sculptuur en keramiek. Naast origineel en weinig tentoongesteld werk van Panamarenko, Raveel, Alechinsky, Karel Appel, Bram Bogart.. zal er heel wat kunst te zien en te koop zijn van verscheidene hedendaagse Belgische en internationale topkunstenaars. 

Wie tijdens dit weekend een kunstwerk koopt, draagt meteen zijn steentje bij aan een van de goede doelen. De netto opbrengst van de tentoonstelling wordt voor een groot deel doorgestort aan organisaties die allemaal kinderen helpen die het moeilijk hebben en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 

Een ander deel gaat naar de educatieve werking van de Culinaire Tuin van Plantentuin Meise. Meer bepaald naar het uitwerken en maken van extra panelen om de workshops voor kinderen in deze tuin nog leuker te maken. De Plantentuin creëerde hiervoor het figuurtje van  ‘Prinses Sjalot’. Met behulp van dit grappige figuurtje ontwierp de Plantentuin al een paar educatieve panelen die volledig taalloos zijn. Op deze manier kunnen kinderen die nog niet -talig zijn, of anderstalig zijn, leren wat de verschillende stappen zijn in composteren, zaaien, …

 

Meer info over Art meets nature

Praktisch

> 23 + 24 september, telkens van 10 u tot 18 u

> dagtickets voor dit weekend zijn uitzonderlijk verkrijgbaar aan 5 euro per volwassene 

> toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in je dagticket

Boek nu je ticket voor Art meets nature