Expo: Schatten op glas

Terug naar onze Brusselse wortels
do 12 mei - zo 13 nov
12 mei
-
13 nov
  • 12 mei
    -
    13 nov
    Deze activiteit zit inbegrepen in het dagticket. Dit dagticket geeft je toegang tot de hele Plantentuin.

Plantentuin Meise bestaat dit jaar 225 jaar. En dat vieren we met heel wat activiteiten. In de expo ‘Schatten op glas’ belichten we een stukje uit deze rijke geschiedenis. Dankzij historische glasnegatieven werp je een unieke blik op de botanische tuin toen die nog in Brussel lag. 


Glasnegatieven als venster op het verleden

Dat er heel wat schatten in de bibliotheek van de Plantentuin zitten, is geen geheim. Wellicht zit de periode van de negentiende eeuw tot de jaren 30 het mooist vervat in onze unieke collectie glasnegatieven. Een selectie daarvan lieten we met veel liefde retoucheren en afdrukken en is te zien in de expo Schatten op glas. Ontdek het verleden en de mensen achter de ‘Botanique’, van bij het ontstaan in Brussel tot bij de verhuizing naar het domein in Meise.


Expo Schatten op glas

De expo loopt in het Kasteel van Bouchout van 12 maart tot 13 november 2022. 
De toegang is inbegrepen in je dagticket.


Ontdek de schatten op glas ook online

Heel wat oude foto’s en glasnegatieven vind je ook in ons digitaal archief. 

Wil je het hele archief van bijna 2500 beelden bekijken? Kies dan voor Uitgebreid zoeken en geef de termen ‘glass plate negative’ en ‘document iconographique’ in.

Om foto’s van de voormalige botanische tuin in Brussel te bekijken, kies voor Uitgebreid zoeken en geef de termen ‘glass plate negative’ en ‘Botanic Garden Brussels’ in.