EXPO: 'Straffe Koffie!'

Voor iedereen met een boon voor koffie
do 1 jul - ma 18 apr
1 jul
-
18 apr
  • 1 jul
    -
    18 apr
    Deze activiteit zit inbegrepen in het algemeen Plantentuinticket. Dit ticket geeft je toegang tot de hele Plantentuin.

Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Koffie is niet alleen een zeer populaire drank, maar ook een van de belangrijkste handelsgoederen ter wereld. Het is ook de belangrijkste bron van inkomsten voor miljoenen gezinnen in veel landen in het Zuiden. De koffieplant en zijn familieleden is ook één van de belangrijkste onderzoeksthema's van Plantentuin Meise. 

De expo Straffe Koffie combineert geschiedenis, tradities, plantkunde en wetenschappelijk onderzoek en neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de vele aspecten van koffie. Je ontdekt het verhaal achter je dagelijkse kopje koffie in deze uniek expo in het prachtige kader van Plantentuin Meise.

Expo in tweeluik 

In de Vlaamse Hoeve bij de inkom van de Plantentuin zal je ontdekken welke rol België speelde in de wetenschap en de handel of ook welk effect koffie heeft op de gezondheid. En in de serres van het Plantenpaleis maak je kennis met echte koffiestruiken maar ook met alternatieve dranken. 

 Arrangement

De Plantentuin biedt een volledig uitgewerkte dagprogramma aan rond koffie, om je groep een fantastische dag te laten beleven. Voor meer info, klik hier.

Boek:  Koffie Stories  

Vandaag doen authenticiteit en beleving weer hun intrede in de koffiewereld. Koffiebonen krijgen een gezicht en verhaal. In heldere teksten en met originele foto's belichten de auteurs in dit boek het erfgoed, het vakmanschap en de koffietradities.

Te koop in de Tuinwinkel, € 29 en online.