Kathleen Michiels

Concert: PAST >I ORALE

Door Zefiro Torna & SEADS network
zo 19 jun 21:00 - 22:15
19 jun
21:00 - 22:15

GC de Muze van Meise en Cc Strombeek slaan de handen in elkaar om de zomer in te vliegen met een bijzonder concert! We verwelkomen het publiek rondom de Balatkas om te genieten van de transdisciplinaire voorstelling PAST >I ORALE, die Zefiro Torna samen met SEADS ontwikkelde.

De voorstelling slaat een muzikale brug tussen Beethoven en thema’s als natuur versus mens, maatschappij en wetenschap. Het vooruitgangsoptimisme uit Beethovens allegorische ballet ‘Die Geschöpfe des Prometheus’ vormt de filosofische leidraad doorheen de voorstelling. In dit verhaal brengt een titaan het vuur naar de aarde om de mens te bevrijden van het dictaat van de goden. Wetenschap en kunst leiden er tot een nieuwe moraal. Om dit verhaal te brengen gebruikt Zefiro Torna flarden uit Beethovens oeuvre maar worden ook de paden verkend van ambient music, geluidskunst, spoken word en alternatieve popmuziek.

Met:

Birsen Uçar zang, tekst, gesproken woord (bekend van Hydrogen Sea)

Mathis Van Cleynenbreugel tenor, hoorn

Jurgen De bruyn romantische gitaar, mandoline, luit, electronics, concept, muzikale leiding

Jasmijn Lootens cello, electronics

Pak Yan Lau toy pianos/ electronics, trash synths

Frederik Croene piano démécanisé

Roel Das geluidsingenieur

Jean-Lou Caglar lichtdesign

Pieter Steyaert installatie

Meer info

https://www.ccstrombeek.be/podium/zefirotorna-seads

Vrienden van de Plantentuin krijgen 2 € korting op de prijs. Om de kortingscode te verkrijgen, graag hiervoor een mailtje sturen naar info@plantentuinmeise.be met vermelding van je naam en nummer van je Vriendenkaart (onderaan rechts op de kaart).