di 1 dec - wo 30 dec

Plant een Mijmerklokje

#zorgvoorlicht!
1 dec
-
30 dec

Samen brengen we licht in de duisternis! 

Plantentuin Meise nodigt je uit om licht te brengen in deze donkere dagen. De dagen worden korter en de mensen van wie we het meest houden, hebben we nu even niet zo dichtbij als we zouden wensen. Plantentuin Meise roept je hulp in om een mooie mijmerplek te maken voor iedereen die het nu moeilijk heeft. En als kers op de taart steun je met je aankoop het goede doel!

Je kan één of meerdere Mijmerklokjes aankopen. Deze verlichte meiklokjes zorgen heel de maand december voor een mooie mijmerplek in de Rozentuin: om tot rust te komen, te denken aan geliefden en vrienden die het moeilijk hebben, aan iemand die je moet missen,...

  • De Plantentuin verbindt zich ertoe dat als je een Mijmerklokje aankoopt voor 13u ‘s middags, je jouw persoonlijke bloem met je naam of boodschap erop de volgende dag kan bewonderen op onze mooie mijmerplek in de Rozentuin
  • Ook als je de Plantentuin nog niet (meteen) bezoekt, kan je een Mijmerklokje aankopen. Misschien kan je later wel je eigen Mijmerklokje met boodschap gaan bewonderen of iemand ermee verrassen. 

 

Bij aankoop van een Mijmerklokje sla je drie vliegen in één klap.

  • je zorgt mee voor een prachtige plek om te mijmeren in de Plantentuin in de donkerste maanden van het jaar.
  • je steunt het goede doel: Villa Veerkracht
  • je werkt nu al mee aan een betoverende lichtinstallatie van de WinterFloridylle 2021

Ons streefdoel = 4000 Mijmerklokjes! 

Help jij mee?

ja ik koop graag een Mijmerklokje

  • Let op! Je kan de Mijmerklokjes enkel online aankopen.
  • Na je aankoop krijg je binnen de dag een mail met de nodige info over hoe je je persoonlijke boodschap kan doorgeven. 
  • Jouw Mijmerklokje zal door medewerkers van de Plantentuin geplaatst worden vanaf 1 december.

Villa Veerkracht van UZ Brussel

Villa Veerkracht is een plek die psychologische en emotionele ondersteuning biedt voor de zorgverleners en ander personeel van UZ Brussel. Alle medewerkers kunnen tot rust komen in deze huiselijke omgeving. Hier krijgen ze psychologische begeleiding in dit helende proces, samen met de huiskatten Misty, Luna en Chris. Het is een veilige plek buiten de ziekenhuismuren waar de zorgverleners hun hoofd kunnen leegmaken en inzicht krijgen in de effecten van toxische stress op zichzelf en hun omgeving. Even ontspannen, emoties uiten, ervaringen delen, … Ze doen er kracht op om er daarna weer tegenaan te gaan.


Plantentuin Meise steunt dit initiatief ten volle. Ook de Plantentuin blijkt voor vele bezoekers een plek om even te kunnen ontspannen en tot rust te komen om er daarna weer beter tegen te kunnen. We beseffen ten volle hoe belangrijk en waardevol dit is in deze moeilijke tijden. Daarom schenkt de Plantentuin de gehele opbrengst van de verkoop aan ‘Villa Veerkracht’ van UZ Brussel.  Wil je graag zelf een grotere gift doen, aarzel niet! 

Klik hier voor meer info 

WinterFloridylle 2021


Jammer genoeg kan de editie van WinterFloridylle 2020 niet doorgaan. We hebben geprobeerd om een kleinschalige versie van het evenement te ontwikkelen, zonder catering en vuurschalen en marshmellows maar beseften dat hierdoor dit gezellige evenement echt aan waarde zou inboeten. Daarnaast staat het bestrijden van de pandemie en de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers voorop.


We kijken wel al reikhalzend uit naar de WinterFLoridylle 2021! We hebben al een idee voor een betoverende lichtinstallatie met de 4000 Mijmerklokjes. Je kan jouw Mijmerklokjes dus twee keer bewonderen: dit jaar op de mooie Mijmerplek en volgend jaar als een van de feeërieke lichtinstallaties van een nieuwe fantastische editie van de WinterFloridylle 2021.