za 31 okt - zo 8 nov

ympa Plantenmarkt - GEANNULEERD

Duurzaam gekweekte planten
31 okt
-
8 nov
  • 31 okt
    -
    8 nov
    Kasteel Van Bouchout
    geannuleerd

Wegens de verstrengde coronamaatregelen, hebben we besloten om de ympamarkt niet te laten doorgaan. We hopen deze in het voorjaar wel te kunnen organiseren. 

Kom naar de ympa markt en ontdek en koop er niet enkel duurzaam en kwalitatief gekweekte planten van het seizoen, maar ontdek er ook de verhalen achter deze planten en de inspanningen en stappen die gezet worden om te komen tot 100 % duurzaam gekweekte planten. 

Maak op dit unieke event kennis met de kwekers en hun vakmanschap.  We heten je van harte welkom!


Ympa betekent enten in het Zweeds. Enten is het vermeerderen van planten door een deel van de plant die je wilt vermeerderen op een andere plant vast te zetten. Dit verbetert de plant die eruit groeit!


Ympa wil mensen dichter bij de natuur brengen door een assortiment lokaal gekweekte planten aan te bieden. Deze planten zijn op een ethische en duurzame manier gekweekt, zonder chemicaliën en vrij van plastic. 

Het assortiment van ympa komt van een aantal Belgische en Nederlandse kwekers.

Zij maken deel uit van de coöperatieve vennootschap The Green Community en werken volgens het kweekcharter van The Green Community. 

De toegang tot de ympa plantenmarkt is inbegrepen in het algemeen Plantentuinticket. Dit ticket geeft je toegang tot de hele Plantentuin.

Koop/reserveer hier je ticket