vr 9 okt - zo 17 jan

Expo: 'Sansevieria' Fibre Art

Over historische collecties vezel - en kleurstoffen en ... vrouwentongen
9 okt
-
17 jan

Een samenwerking tussen Plantentuin Meise en de Afdeling Textiele Kunsten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen DKO, een eerbetoon aan Christine Kennis  

Deze activiteit zit inbegrepen in het algemeen Plantentuinticket. Dit ticket geeft je toegang tot de hele Plantentuin.

Koop/reserveer hier je ticket

“Sansevieria Fibre Art” verbindt de historische collectie natuurlijke vezels en kleurstoffen van Plantentuin Meise op een originele wijze aan hedendaagse textielkunst met een bezielende boodschap. 

22 studenten, docenten en alumni van de afdeling Textiele Kunsten van KASKA DKO (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen, Deeltijds KunstOnderwijs) breken met hun textiele werken rond het thema sansevieria het vrouwelijke energieveld open. Als hommage aan hun overleden docente en collega Christine Kennis geven ze op een ontroerende manier de vrouwentong een stem met een aantal tentoongestelde werken in en rond het kasteel en in de serres.

In het Kasteel van Bouchout kan je de kunstwerken bewonderen, omkaderd met historische collecties van vezels en kleurstoffen en levende planten.

In de vierkante toren van het Kasteel illustreren oude botanische illustraties, herbaria, recente vezels, kleurstoffen en kleurstalen … 15 plantaardige vezels en 21 kleurstoffen. In één van de ruimtes zijn er een aantal werken tentoongesteld van Christine Kennis zelf.

In het Plantenpaleis ontdek je de verzameling vrouwentongen (Sansevieria).