Op ontdekking

in ‘De serres van Mendel’
20 okt
-
30 nov

Van 20 oktober vanaf 13 u tot 30 november 2019 ontdek je de wondere wereld van de serres met nieuwe ogen, want De serres van Mendel is te gast in het Plantenpaleis!

 

Schrijfster Kirstin Vanlierde en tekenaar Jurgen Walschot zijn al jaren een hecht creatief duo. Ze maken Zaailingen en dagen elkaar uit om te tekenen met woorden en te schrijven met beelden. In De serres van Mendel, een jeugdboek voor dromers en natuurliefhebbers van 9 tot 99 jaar, staken ze al hun fascinatie voor dieren, vogels en de natuur. En voor serres van de Plantentuin natuurlijk!

 

Speurtocht

De personages uit het boek nemen je op sleeptouw in het Plantenpaleis. Vind Reya en Robin verstopt in de serres en kijk naar de natuur zoals zij dat doen. Ontdek de kleinste details in de prachtige beelden van Jurgen Walschot én ontmoet ook hun levende modellen. Deel je foto’s op Facebook of Instagram en doe mee aan een leuke wedstrijd.

 

Je krijgt de speurtocht mee aan de kassa. Fragment van De serres van Mendel

'Reya kent elk hoekje van de serres, want ze woont er al haar hele leven, samen met Mendel. Hij zorgt voor alles wat leeft onder de grote, groene koepels en let erop dat er niets gezaaid wordt wat daar niet thuishoort. Op een dag maakt Reya een fout die enorme gevolgen heeft. Voor Mendel, voor de serres én voor haarzelf…'

De serres van Mendel (https://www.vanhalewyck.be/de-serres-van-mendel.html , 10+) is een verhaal over sterrenhemels en donkere kelders, over varens en vlammen. En over een onwaarschijnlijke vriendschap. Want vriendschap is veel groter dan welke koepel dan ook.

 

Het boek is te koop in de Tuinwinkel.
Onderdeel van:
Herfst
Beleven