So 15 Nov 09:30 - 12:30

Bosbaden - GEANNULEERD

Proef met al je zintuigen
15 Nov
09:30 - 12:30
  • 15 Nov
    09:30 - 12:30
    Botanischer Garten Meise
    annuliert

Al gehoord van Shinrin-yoku, de Japanse kunst van het bosbaden?

In plaats van snel even een blokje rond of de hond uitlaten met je telefoon in de hand en gedachten in de cloud, gaan we ons volledig onderdompelen in de atmosfeer van het bos. Al je zintuigen inzetten om de kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Alleen door het te doen, weet je wat het inhoudt en hoe je het zelf kan toepassen. Benieuwd? Zeker eens proberen.


Schenk jezelf een cadeau en proef met al je zintuigen van een bosbad in Plantentuin Meise. Onder leiding van de eerste gecertificeerde nature and forest therapy guide in België, Ann Tilmann dompel je je onder in de prachtige natuur van de Plantentuin. Betoverd door de eenvoud en het moment ervaar je de helende werking van de natuur. Wetenschappelijk onderzoek uit Japan en Zuid-Korea liegt er niet om: enkele uren met volle aandacht in het in het bos toeven geeft niet alleen aangename gevoelens van rust en veiligheid, het verlaagt de bloeddruk, hartslag en spanning in het lichaam.

!!! Aangezien we tijdens het bosbad echt het bos induiken, is het aangewezen om een lange broek, sokken en sportief schoeisel aan te trekken. Dit beschermt je tegen ongedierte.


Praktisch


Op zondag van 9.30 u. tot 12.30 u.:

Zondag 12 juli

Zondag 20 september

Zondag 18 oktober

Zondag 15 november

Prijs: € 27.

Inwoners van Meise en houders van een Vierseizoenenkaart of Vriendenkaart krijgen een korting van € 7 en betalen € 20.

Andere kortingskaarten gelden niet voor dit evenement!

Maximum aantal deelnemers per dag = 20 personen 

(minimum aantal deelnemers : 8 personen)

!! Inschrijven is mogelijk tot en met twee dagen voor de datum (dwz elke keer tot 18.30 u tot twee dagen ervoor)). Daarna is het om organisatorische redenen niet meer mogelijk om in te schrijven.

Ook voor kinderen is bosbaden in Plantentuin Meise een feest voor de zintuigen! Kijk snel hier voor meer info.

 

Over de gids


Ann Tilman is gediplomeerd nature and forest therapy guide bij ANFT. Als romanist is zij gepassioneerd door Italië, land art en snaarinstrumenten. Gedurende 20 jaar heeft ze HR ervaring opgebouwd in de consultancy en culturele sector. Sinds 2018 wijdt ze zich volledig aan het stimuleren van betekenisvolle ervaringen, zowel in binnen- als buitenland. Ze vertaalt ook opera- en theaterteksten uit het Italiaans en het Frans. Voluit leven betekent voor haar radicaal kiezen.