Plantentuin Meise


Plantenpaleis

In het Plantenpaleis vindt u de vorstgevoelige en tropische verzamelingen van de Plantentuin. De dertien grote kassen, die de 22 kleinere collectiekassen omarmen, werden gebouwd omstreeks 1958 en in 1965 opengesteld voor het publiek. Het geheel bestrijkt 1 ha, de hoogte varieert van 8 tot 16 m.

Renovatie van het Plantenpaleis

Het Plantenpaleis ondergaat momenteel een grote renovatie. Toch blijven we tijdens deze periode geopend voor het publiek, maar sommige serres kunnen tijdelijk gesloten zijn. Onze excuses voor eventuele ongemakken.

Wat is er nog meer te zien in de Plantentuin?

A Lentekas (vernieuwd in 2001)

B Evolutiekas (vernieuwd in 2006)

C-G Regenwoud: (worden vernieuwd)

H Bergregenwoud (wordt vernieuwd)

I Mediterrane kas (vernieuwd in 2004)

J Mabundu (vernieuwd in 2002)

K Victoriakas

L Droogtekas (vernieuwd in 2000)

M Moussonkas (wordt vernieuwd)

. .
Regenwoud

plants from around the globe. Palms, epiphytes, lianas and many more.

Serres C, D, E, F en G zijn warm en vochtig; u vindt er planten uit alle regenwouden van onze aardbol: palmen, epifyten, lianen en veel meer...

Bergregenwoud

De immervochtige en koele serre H toont vertegenwoordigers van de montane of hoogte-regenwouden: planten uit de Afrikaanse gebergten of Peruviaanse fuchsia's.

Mediterrane kas

Serre I bevat de planten uit de Mediterrane streken van de wereld. Chili, Californië, West-Australië, Zuid-Afrika en natuurlijk het Middelandse Zeegebied zelf hebben alle hetzelfde klimaat en bezitten gelijkaardige vegetaties.

Victoriakas

De Victoriakas is de meest vochtige van het Plantenpaleis, u kan er water- en moerasplanten bekijken.

De Droogtekas ligt dan weer aan het andere uiteinde van het spectrum; hier vindt u de kampioenen van de droogte, de woestijnplanten.

Lentekas

De rhododendrons en camellia’s van onze Lentekas staan in volle bloei terwijl het buiten nog putje winter is. Deze serre biedt onderdak aan planten van de warm-gematigde streken van de wereld.

Moussonkas

Serre M heeft een moessonklimaat en toont dus planten die een droogteseizoen nodig hebben.

Evolutiekas

Serre B geeft een overzicht van 500 miljoen jaar evolutie binnen het Plantenrijk, van de eerste groenwieren tot de overweldigende variabiliteit van de huidige bloemplanten.

persmededeling


Mabundu

Serre J tenslotte is speciaal afgestemd op onze allerkleinsten. De economische gewassen van de tropische gebieden tonen er hun invloed op ons dagelijks leven.

.